Dačić: Sutra se raspušta Skupština Srbije

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je da će sutra biti raspuštena skupština radi održavanja vanrednih parlamentarnih izbora i poručio da mu je bila čast da bude predsednik parlamenta.
Dačić: Sutra se raspušta Skupština Srbije
Foto: Pixabay
Dačić je rekao da je od 3. avgusta 2020. do 14. februara skupština razmatrala i odlučivala o 435 tačaka dnevnog reda, da je donela 265 zakona, od kojih je 241 bilo u redovnom postupku. 
 
Kako je napomenuo, u tom periodu je održano 67 sednica Narodne skupštine koja je zasedala 136 dana.

"Za vreme ovog mandata, bez obzira na primedbe i sumnjičenja, skupština je uspela da donese nekoliko akata veoma važnih za budućnost, a jedan od njih je promena Ustava", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, "uspešno je vođen međustranački dijalog, a rezultat je da će sve stranke učestvovati na izborima i da niko neće moći da traži alibi u navodno lošim izbornim uslovima", iako će, ocenjuje, takvih pokušaja biti.
 
"Pokazali smo da se dijalog može i treba voditi u parlamentu", rekao je Dačić i podsetio da je skupština usvojila i Kodeks ponašanja poslanika.
 
Takođe, naveo je da je skupština pozitivno ocenjena od strane evropskih institucija kada je reč o broju zakona po hitnom postupku. Zahvalio je svima na predanom radu.
 
"Ne znam da li će sutra biti kraj ili novi početak, ali želim svima da zahvalim na saradnji", rekao je Dačić i istakao da mu je bila čast da vodi parlament.
  • Бранко Миладиновић

    14.02.2022 23:30
    ЈОКС
    ГРБАЧА овог НАРОДА је јако издржљива али не знам докле!
  • Бранко Миладиновић

    14.02.2022 23:17
    ЈОКС
    Е мој дачићу, е моја против НАРОДНА скупштино!
  • Caca

    14.02.2022 21:20
    Pa,pa, za vek i vekova,AMIN!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.