FOTO: Manojlović objavio mapu današnjih blokada u Beogradu

Direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović izjavio je da je juče Skupštini Srbije podneta nova narodna inicijativa za trajnu zabranu eksploatacije litijuma i bora.
Manojlović je dodao da će se danas održati protest na Novom Beogradu, kod Palate Srbije, u kojoj će predsednik države Aleksandar Vučić uručiti priznanja povodom Dana državnosti.
"Ovaj protest jeste ispunio svoj cilj u svom jednom delu. Dakle, ova serija protesta je došla nakon što smo završili Zakon o eksproprijaciji i Zakon o referendumu i narodnoj inicijativi. Nakon toga smo tražili ukidanje prostornog plana, što su tražile i sve ostale organizacije i dodat je još jedan zahtev - zabrana iskopavanja bora i litujuma", rekao je Manojlović za Euronews Serbija.
Poslata je, kazao je, ključna poruka - da oni neće da dozvole "nikakav medijski inženjering koji vlada i predsednik planiraju da sprovedu nakon izbora, kako bi ponovo vratili u igru iskopavanje bora i litijuma, a najverovatnije i Rio Tinto".
 
Povodom najavljenog protesta kod Palate Srbije, on je rekao da njegovi učesnici nisu protiv države i Ustava.
 
"Ponosni smo na tradiciju i moderne srpske državnosti od Prvog srpskog ustanka i na Sretenjski ustav kao najliberalniji svojevremeno Ustav u tadašnjoj Evropi. Ponosni smo i na mnoge ljude koji će dobiti odlikovanje, ali smatramo da je ponašanje predsednika Republike apsolutno nedostojno funkcije koju obavlja", rekao je Manojlović.
 
Dodao je da učesnici protesta smatraju da se krše osnovna prava građana, te da imaju pravo da iskažu svoj stav građanskom neposlušnošću, kao poslednjim mehanizmom. 
 
Manojlović je objavio i plan današnjeg protesta koji će početi u 12 sati na Novom Beogradu. Kako je rekao, u 12 sati treba "napasti" Bulevar Mihajla Pupina (donja ulica) i Bulevar Nikole Tesle (gornja ulica).
 
"Najbitnije je da veliki broj građana ode od keja sa strane reke i kroz park izađe na Bulevar Nikole Tesle, koji će pokušati da odbrane svim sredstvima. Odbranimo naš Dan državnosti", poručio je Manojlović.
 
 
Kako je ranije rekao, cilj je da se u malim grupama od 20, 30 ljudi blokiraju ulice i na taj način iskaže nezadovoljstvo.
  • Vlada

    15.02.2022 12:33
    @××

    Što važi za normalnu državu ne važi za rupu u raspadu.
  • .

    15.02.2022 10:55
    .
    Kaže predsednik da Sava pravi sopstvenu promociju?!? Nema veceg stručnjaka u samopromociji od predsednika . Očigledno je jako ljubomoran .
  • Džo

    15.02.2022 10:46
    .
    Taman pomisliš evo ga, ovaj je dobar a ono...
    Autogolovi u nizu. Jel ima neko osećaj da živi u Srbiji medju ovim narodom i šta ovaj narod voli, do čega mu je stalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.