Pojačana kontrola traktora i traktorista - da li voze pijani, da li su dobro osvetljeni...

Saobraćajna policija u narednom periodu pojačano će kontrolisati traktore i vozače traktora u saobraćaju na putu, sa posebnim akcentom na otkrivanje pijanih vozača.
Pojačana kontrola traktora i traktorista - da li voze pijani, da li su dobro osvetljeni...
Foto: Pixabay
Od početka ove godine, na putevima u Srbiji dogodile su se 22 saobraćajne nezgode sa učešćem traktora, a analize pokazuju da su 18 saobraćajnih nezgoda izazvali vozači traktora, kažu u MUP-u. 
 
U ovim saobraćajnim nezgodama poginula su četiri, a povređena 22 učesnika u saobraćaju.
"S obzirom na to da je sezona poljoprivrednih radova počela i da se u narednom periodu očekuje povećan broj traktora na putevima, apelujemo na vozače traktora da blagovremeno otklone eventualne tehničke neispravnosti, posebno one koje se odnose na svetlosne uređaje i signalizaciju", navodi MUP.
 
U slučaju da se u noćnim uslovima ili uslovima smanjene vidljivosti traktori ili radne mašine zateknu u saobraćaju bez ispravnih svetlosno-signalnih uređaja, saobraćajna policija će ih isključiti iz saobraćaja.
 
Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisano je da traktori i radne mašine noću, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, u saobraćaju na putu moraju imati uključeno žuto rotaciono ili trepćuće svetlo.
  • Ime

    15.02.2022 17:41
    Traktor na putu nocu bez svetla - pokusaj ubistva.
  • Mileta

    15.02.2022 13:19
    Traktoristi,rade ljudi od jutra do sutra,a kada će se kontrolisati motoraše koji već sada počinju da divljaju turiraju i jure kroz uličice(Veternik Kninska ulica) a policija kontroliše traktoriste,naravno treba kontrola ali ta kontrola da se odnosi na sve ne samo određeni a povlašćeni ne,jer definitivno su povlašćeni zato i luduju i voze kako oće.
  • Srbobran

    15.02.2022 13:08
    SNS paraziti hoce jos para od siromasnih seljaka. Ok, vidimo se na izborima

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija