Teodorović: Vučić spreman da oružjem brani opstanak na vlasti

Akademik Dušan Teodorović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "nije zaslužan svoje funkcije", pa da zbog toga "normalan svet njegovo dodeljivanje ordenja doživljava kao cirkus".
Teodorović za N1 ocenjuje da aktuelni predsednik nije spreman da prihvati eventualni izborni poraz. 
"Mislim da je Aleksandar Vučić osoba koja je spremna da oružjem brani opstanak na vlasti. On jednostavno ne sme da izgubi izbore. Ne može da zamisli svoj život a da nije na vlasti, da ne uređuje naše sudbine, da nije otac nacije i da nema taj aparat koji je napravio", napomenuo je Teodorović.
Podržava protest ispred Predsedništva i kaže da građani Srbije treba da se prisete današnjeg dana 1804. godine i razloga koji su doveli do Prvog srpskog ustanka.
 
"Mi s jedne strane imamo šta danas da slavimo, sa druge strane nemamo. Na ovaj dan 1804. godine se naš narod digao na ustanak i započeo srpsku revoluciju. S druge strane, danas, toliko godina posle, živimo u trenutku kada bi, možda, ponovo trebalo dići revoluciju. Metaforično ovo više govorim, i zato mi se dopada ideja, da baš na današnji dan ljudi koji čine Ekološki ustanak idu da prošetaju i protestuju. To je najbolji način da se sete šta je bilo 1804. godine. Tada su se bunili protiv neke vrste okupatora, a i sada imamo neku vrstu okupatora, jer ja ovu vlast doživljavam kao okupatorsku", istakao je Teodorović.
 
Dodaje da je protiv Vučića gotovo sve rečeno, kao i da je sve evidentno.
 
"Aleksandar Vučić ima poremećaj u ponašanju, jer on doživljava državu Srbiju kao svoje privatno vlasništvo. On to manifestuje na dnevnom nivou, i misli da može da radi šta god hoće", ocenio je Teodorović za N1.
  • Ludak

    16.02.2022 11:26
    Za ovakve izjave na zapadu se plaćaju ogromne kazne, ide u zatvor i društveno izopštava počesto i šalje na psihijatrijsko ponašanje. Kod nas će i aplauz dobiti od kojekakvig taloga ovog društva.
  • Trt

    15.02.2022 20:41
    I ovo akademik? Cccc
  • dijasporac

    15.02.2022 18:45
    Zasto Vucic nece u aps posle gubitka vlasti? Zato sto mu je glavna opozicija i verovatni buduci pobednik nad njim Djilas.
    Godinama imate poviku na "zute lopove", malo po malo pred izbore se izbace neke afere iz proslosti, opelete po "zutima" a da apsolutno nista nije pokusano da se dokaze sudski i neko posalje na guljenje robije. Izuzetak je dicni B.Novakovic, njega su razvlacili po sudu ali su se svi zadovoljili (citaj: dogovorili) da samo nizi sluzbenici iz njegove administracije odgule zasluznu robiju. Meni je to sudjenje licilo na pokazno, vidite sta vam se moze desiti u nekoj buducnosti ako ne igrate po pravilima igre.
    Znaci princip je "ne diram te danas (kad sam ja na vlasti), ne diraj me sutra (kad budes ti na vlasti)". Taj princip je ustanovljen posle 5.oktobra 2000, sem Milosevica koji je morao biti isporucen Hagu, niko sem Bracike niko nije odgovarao u samoj Srbiji za svoja cinjenja 90-tih, nikome nisu oduzeli "tesko" stecene milione. Par godina kasnije zamenik premijera (poznat i po rasprodaji drzavnih secerana) se naglo obogatio i postao jedan od najvecih vinogradara u Srbiji a da do danas niko nije pokrenuo istragu "odakle ti burazeru". I tako dalje, do danasnjih dana kada vlastodrsci neuvijeno pljackaju i primaju mito. Sto narod kaze: vrana vrani ne kopa oci.

    Jedino resenje je da se pojavi neko novi, neko ko nema putera na glavi da bi ga mogli uceniti. Ali kako pored svih koji su zauzeli (politicke) pozicije? To je vase da otkrijete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija