Bajden čestitao Kosovu Dan nezavisnosti: SAD su nepokolebljivi partner Kosova

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden poručio je u čestitki povodom Dana nezavisnosti Kosova, 17. februara, da su SAD nepokolebljivi partner Kosova.

U pismu koje je objavila predsednica Kosova Vjosa Osmani, Bajden je rekao da je Kosovo postiglo ogroman napredak tokom 14 godina svoje nezavisnosti.

On je ponovio podršku SAD naporima za postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom, usmerenog na međusobno priznanje.

"Zadovoljni smo što Kosovo nastavlja da gradi i jača svoje pozitivne odnose sa susednim zemljama i nastavićemo da podržavamo vaše napore ka sveobuhvatnom sporazumu o normalizaciji sa Srbijom, usmerenom na međusobno priznanje", kaže se u pismu američkog predsednika.
 
Bajden je i u ovom pismu ponovio činjenicu posebne veze koju njegova porodica ima sa Kosovom.
 
Prema njegovim rečima, Kosovo je na Samitu za demokratiju pokazalo da je spremno da podeli iskustvo sa drugim zemljama, i tokom ove godine dosledno je pokazivalo liderstvo u međunarodnoj areni.
 
Američki predsednik je istakao ulogu Kosova u obezbeđenju sigurnog smeštaja avganistanskom narodu, jačanju globalne bezbednosti i kolokacije uz američku vojsku u Kuvajtu.
 
"Dok se suočavamo sa pandemijom kovid-19, zadovoljan sam što su Sjedinjene Države mogle da ponude još pola miliona sigurnih i efikasnih doza vakcina protiv kovid-19 ovog meseca kako bi zaštitile i pomogle Kosovo u oporavku od pandemije", dodao je on.
 
Kosovska predsednica zahvalila je na čestitki i rekla da je Kosovo blagosloveno što na svojoj strani ima stalnog saveznika SAD.
 
"Sretna sam što mogu da podelim sa vama čestitke predsednika Bajdena povodom Dana nezavisnosti Kosova - 17. februara, u kojima je istakao da Sjedinjene Države ostaju nepokolebljivi partner Kosova. Kosovo je blagosloveno što pored sebe ima svog stalnog saveznika, Sjedinjene Američke Države! Bog blagoslovio prijateljstvo Kosova sa Sjedinjenim Državama", napisala je ona.
  • Samo posmatram

    16.02.2022 21:37
    @Лиманац СНС
    “Захваљујући том Слоби, данас имамо Резолуцију Савета безбедности ОУН 1244,”

    Zahvaljujući Slobi i njegovoj politici, od saveznika iz dva svetska rata, napravili smo 1999. neprijatelja i ostali bez Kosova.
  • Očigledno

    16.02.2022 21:29
    Kao što je Лиманац napisao, najveći neprijatelj samih Srba, bili su Srbi, Zloba@SPS@radikali i njihova maloumna, velikosrpska politika.

  • Nemanja

    16.02.2022 21:24
    @Nikola

    Gde ćeš bolje poznavaca bežanije od oslobodilaca bele tehnike koje smo pre dva meseca vijali po limanskim haustorima. Kanda ćemo uskoro opet...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.