Udruženje likovnih umetnika Srbije danas dodeljuje Zlatne nagrade

Udruženje likovnih umetnika Srbije (ULUS) otvoriće danas izložbu "Nagrade Udruženja likovnih umetnika Srbije za 2021. godinu" u svojoj galeriji u Beogradu na kojoj će svečano biti dodeljene nagrade.
 Udruženje likovnih umetnika Srbije danas dodeljuje Zlatne nagrade
Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju ULUS-a, nagradu Zlatno dleto, za najistaknutije umetničko delo u domenu trodimenzionalne forme dobio je umetnik Predrag Kešelj za skulpture "Pogrešan sprat" i "Ventilacioni sistem", dok je Zlatnu paletu, za najistaknutuje umetničko ostvarenje u domenu slike, dobila umetnica Jelena Ilić za rad "Sveska 7a - Čovek bola i radosti, Gilgameš".

Zlatna igla, za najistaknutije umetničko ostvarenje u domenu grafike, pripala je Vladimiru Milanoviću za linorez "Noise", a Zlatnu nagradu za proširene medije, za najistaknutije ostvarenje u domenu proširenih medija, dobila je Drinka Pop Mitić za mural izveden pred publikom "Slepa mrlja solidarnosti".
Pored nagrađenih radova zlatnim nagradama, na izložbi će biti predstavljeni i radovi koji su nagrađeni na drugim ULUS-ovim izložbama tokom 2021. godine.
 
Izložba u Galeriji ULUS-a u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu biće otvorena do 26. februara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.