RIK proglasio liste koalicija Ujedinjena Srbija i Nada

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je na današnjoj sednici parlamentarne liste koalicije Ujedinjena Srbija i koalicije Nada, za predstojeće aprilske izbore.

Koalicija Ujedinjena Srbija, okupljena oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke, predala je ukupno 13.007 valjanih potpisa birača, a na izborima će nastupiti sa listom "Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije" na kojoj će se naći svih 250 kandidata za poslanike.

Na današnjoj sednici za člana te koalicije u proširenom sastavu RIK-a izabran je Vladimir Todorić, a za njegovog zamenika Jovica Todorović.
Koalicija Nada, okupljena oko Demokratske stranke Srbije (DSS) i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), nastupiće na predstojećim izborima sa listom "Dr Miloš Jovanović - Nada za Srbiju - Srpska koalicija Nada - Nacionalno demokratska alternativa - Demokratska stranka Srbije - Za Kraljevinu Srbiju - Vojislav Mihailović".
 
Ta koalicija predala je ukupno 11.222 valjanih potpisa birača, a na parlamentarnoj listi naći će se svih 250 kandidata za poslanike.
 
Republička izborna komisija usvojila je do sada parlamentarne liste Srpske napredne stranke, koalicije Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija, Saveza vojvodjanskih Mađara i Srpske radikalne stranke.
  • Milena

    27.02.2022 12:31
    Nada je jedina prava opcija
  • Deda mraz

    20.02.2022 15:09
    Koliko moraš biti lud da zaokruzis poks koji je opelješio cistocu i gerontoloski da bi opstao kao stranka. Godinu dana nam naplaćuju odnošenje smeća koje ne odnose jer su nam slupali kante a druge nemaju da nam daju. Nemaju 5 ispravnih vozila…ali zato im slobodno proverite imovinske karte,iznenadicete se. Sve na račun firme…a pokretna imovina im stoji na Ceneju
  • Bosanac

    20.02.2022 13:00
    Kako je krenulo biće glasački listić dugačak ko ponjava. Dok isčitaš sve stranke i pokrete na listiću zatvoriće se biračko mjesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.