Jovanović: Ne možemo prepisati mere protiv korone od drugih

Članica Kriznog štaba, virusolog Tanja Jovanović, izjavila je da će se, kad se bude razgovaralo o ublažavanju mera, uzeti u obzir niz faktora, kao i da ne možemo samo prepisati mere iz drugih zemalja.
Jovanović: Ne možemo prepisati mere protiv korone od drugih
Foto: Pixabay
"Moramo uzeti u obzir nacionalne parametre i markere prema kojima treba da se orijentišemo. Svaka država sagledava svoju epidemiološku situaciju. Zemlje koje su ublažile mere imaju mnogo veći broj onih koji su preležali bolest i koji su vakcinisani, i samim tim imaju veći kolektivni imunitet", rekla je Jovanović za list Danas.
Prema njenim rečima, "kod nas još postoji 'imunološki nevini' koji mogu da dođu u kontakt sa virusom i ozbiljno obole".
Ona je ocenila da će s daljim padom broja zaraženih na dnevni red doći ublažavanje mera, ali u kom smeru, to je pitanje za epidemiologe.
  • Bora

    22.02.2022 20:06
    Ceo svet ukida mere, a vi ćete naravno da se pravite pametni...
  • Проценат

    22.02.2022 10:47
    Готово је
    Пропуснице и тестирање укинути под хитно. Паметан свет користи благи Омикрон за прокуживање и јачање имунитета. Британци одјављују пандемију ове недеље а тестове мало касније.
  • Beočinac

    22.02.2022 09:59
    20% vakcine sprečavaju reinfekciju, 70% sprečava,hospitalizaciju umiranje.

    Druga priča bi bila da se vakcininise osobe ne reinficiraju. Teško je ispratiti sve kontakte inficiranog.


    Mere kao mere mi kao da ih i nemamo slabi su.

    Treba postupno ukidati meru po meru, I dalje je 30% pozitivnosti, kada budemo imali 1000 pozitivnih na 18000 testiranih imaćemo 5% pozitivnosti i lakše ćemo živeti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.