Porodica Olivera Antića odbacuje optužbe da je seksualno zlostavljao devojčicu

Povodom optužbi na račun ambasadora Srbije u Portugalu Olivera Antića u vezi sa navodnim seksualnim zlostavljanjem devetogodišnje devojčice, oglasila se i njegova porodica.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je danas postojanje krivične prijave zbog sumnje da je polno uznemiravao maloletnu devojčicu. S obzirom na to da je Antić preminuo, prijava će biti odbačena.
Saopštenje njegove porodice prenosimo u celosti.
"Povodom navoda u pojedinim medijima u Srbiji da je protiv tragično preminulog profesora Olivera Antića podneta krivična prijava za zlostavljanje, naša duboko ožalošćena porodica ovim putem obaveštava javnost da sa gnušanjem odbacujemo sve što je u toj prijavi navedeno, kao i bilo kakvu pomisao, insinuaciju i ideju o takvim monstruoznostima.
 
Profesor Antić je bio ljudska i profesionalna veličina, posvećen suprug i brižna očinska figura sa kojim smo decenijama živeli i uz koga smo srećno odrastali. Ni u jednom trenutku našeg života, nijednom svojim gestom, nije učinio ništa što bi kod bilo koga od nas stvorilo i najmanje zrno sumnje u njegovu čestitost i integritet.
 
Danas smo suočeni sa najpodlijim oblikom pokušaja iznude, koji već dugo traje, od strane osobe koja je po navodima ljudi koji je poznaju patološki lažov i manipulator najgore vrste. Naime, istina je da je Oliver Antic imao vanbračnu ćerku i to nikada nije bila tajna u porodici Antić. Vanbračnu ćerku koju smo finasijski obezbedili, kupivši joj je stan u Beogradu u kojem po našim saznanjima živi sa majkom.
 
K. T. je nedvosmisleno pokazala spremnost da svoju maloletnu ćerku besprizorno iskoristi za ostvarivanje materijalne dobiti. Ona ovim lažima dodatno vređa i decu koja su stvarno zlostavljana.
 
Naš Oliver je tragično preminuo, noseći slomljeno srce u grudima. Njegovu čast ćemo zaštititi na sudu. Supruga, cerka, sestra i sestričina profesora Olivera Antića."
  • Sanja

    24.02.2022 00:27
    Cudno
    Čudno je objavljivanje u gotovo svim medijima, pogotovu kada optuženog više nema.
    Pitam se zasto...
  • Savest

    23.02.2022 16:37
    Braniti čast na sudu
    "Njegovu čast ćemo zaštititi na sudu."
    Ja predlazem porodici da to ne cine. Vestacenjem devojcice isplivace jos detalji. Bolje da covek pociva u miru kad vec sebi izabrao takav put.
    A tesko je pricati i o visokom moralu i cestitosti nekoga ko pored svoje zene spava sa tudjom.
  • Sremica

    23.02.2022 10:20
    Oliver Antić
    Pa stvarno neverovatno, gde god da su bili, da su sada, ovi radikali nas brukaju i obrukaše za sva vremena. Nema nam pomoći, niti opranog obraza. Bahatost i samovolja im nema granica. Džaba ste krečili, istina uvek ispliva na površinu, ne vredi vam da se skrivate radikali, vuk dlaku menja, ali ćud nikada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.