Radovanović: Biljana Stojković kandidatkinja za predsednicu Srbije ispred Skupštine slobodne Srbije

Član Skupštine slobodne Srbije (SSS) i epidemiolog dr Zoran Radovanović rekao da će predsednički kandidat SSS za predstojeće izbore biti profesorka Biološkog fakulteta Biljana Stojković.
On je to rekao u razgovoru sa Miodragom Zecom, profesorom Univerziteta u Beogradu u penziji. 
SSS je nedavno osudila objavljivanje internog pisma upućenog članovima te organizacije u kom Savet SsS iznosi razloge za izlazak iz opozicione koalicije oko Stranke slobode i pravde (SSP), Narodne stranke i Demokratske stranke (DS), a Radovanović je sada istakao da im se nije dopao "način na koji je nominovan jedan predsednički kandidat opozicije", misleći na kandidaturu Zdravka Ponoša od strane dela opozicije okupljene oko koalicije "Ujedinjena Srbija".
"Hteli smo da sve bude demokratski. Mi Ponoša cenimo, ali je dogovor bio da dve nezavisne istraživačke grupe utvrde ko od kandidata je najpopularniji. I onda smo otkrili da najbolje stoji izvesni Zec (aludirajuću na profesora Zeca u čijoj emisiji i gostuje)", rekao je Radovanović.
 
"Nama je to smetalo. Taj nedemokratski postupak. Slagali smo se u načelu, ali ako je bilo dogovoreno da se meri, pa da se prema tome donosi odluka, a onda se od toga odstupa", dodao je Radovanović.
 
Upitan o budućnosti Skupštine slobodne Srbije, Radovanović je istakao da je na prethodnim sastancima bilo predloženo nekoliko ideja, a da je jedna od njih bila da se propuste aktuelni izbori.
 
"Hteli smo da propustimo ove izbore i da ne ulazimo u ovo blato i prljavštinu", rekao je Radovanović.
 
Međutim, potom je istakao da je naknadno odlučeno da će ipak imati kandidata za predsednika države.
 
"To je naša aktivna članica, profesorka Biloškog fakulteta Biljana Stojković. Sa naše strane je to definitivno", zaključio je u razgovoru sa Miodragom Zecom.
 
Podsetimo, Skupštinu slobodne Srbije nedavno je napustio akademik Dušan Teodorović, jer je bio protiv toga da SSS, kao jedan poseban politički entitet, treba da izađe na izbore.
 
"Ja i neki ljudi smo bili strašno protiv toga zato što sam smatrao da se time ubija suština SSS. Ostao sam u manjini, tako da se o svemu onome što se dešava sa opozicijom i finalnim dogovorima sa strankama ja ne znam ništa", rekao je Teodorović.
  • Djekson

    23.02.2022 13:19
    Svi
    Svi su Ispred Guraju se
    Što ne odu Malo iza
  • Ina

    23.02.2022 11:13
    Kandidat
    Oba kandidata su dobra.Ne zanima me da li su mereni ili ne. Važno je da pored pameti i poštenja razumeju kako prosečan čovek živi i da ga oslobode nepotrebnog životnog balasta baš kao i preobimnog gradiva u školi.A to ne može samo iz kabineta.Dobar primer je i "buvljak".
  • /

    23.02.2022 05:06
    :(
    Ne daj bože da se Srbi slože!
    E, opozicijo. Pa vi baš sad našli da se junačite po principu "svaka vaška obaška".
    Teško ćete tako u drugi krug. U drugi krug se ide sa samo jednim protivkandidatom. Samo jednim!
    Da li je moguće da se oko toga niste mogli složiti?
    Ispade da ni vi ne volite ovaj narod, čim ste sami sebi najvažniji.
    Tim vašim deljenjem deprimirate narod i terate ih da ni ne izadju na izbore.
    Sad mi se već svi gadite.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.