Koalicija oko Dveri i frakcije POKS-a predala listu za parlamentarne izbore

Dveri i jedna frakcija Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predali su danas Republičkoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore pod nazivom Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije.
Koalicija oko Dveri i frakcije POKS-a predala listu za parlamentarne izbore
Foto: FoNet
Na listi su i predstavnici više "patriotskih organizacija".
Listu je potpisima podržalo 11.099 građana, a prvi na njoj je lider Dveri i predsednički kandidat te koalicije Boško Obradović, koji je novinarima rekao da su godinama slušali želje birača da se patriote u Srbiji ujedine, da ne budu ispod cenzusa i da je "došao trenutak da svi monarhisti budu zajedno".
"Mi ćemo biti glas svih onih koji su protiv sadašnje vlasti Aleksandra Vučića, ali i protiv povratka na bivšu vlast Borisa Tadića. Mi ćemo biti zaštita našeg jezika i pisma ćirilice, naše crkve i vere, istorije i kulture", objasnio je Obradović.
 
On je dodao da se lista Dveri-POKS zalaže za tradicionalnu porodicu i rađanje, jer borba protiv "bele kuge" treba da bude državni prioritet broj jedan.
 
"Mi smo ekonomske i ekološke patriote. Mi ćemo podržati domaćeg radnika, preduzetnika, domaćeg poljoprivrednika", obećao je on.
 
Predsednik jedne frakcije POKS Žika Gojković je upozorio da su "neki već likovali" i čekaju da se obori lista koju su predali.
 
"Želim da verujem da vlast neće nasesti na takve trikove, da protivpravno i protiv svih zakona pokuša da ovakvu političku opciju onesposobi da izađe na izbore, jer bi to bio skandal koji nije viđen od početka višestranačja, "nešto što podseća na komunizam i komunističko nasleđe". A mi ćemo učiniti sve da se protiv toga izborimo", upozorio je Gojković.
 
Predaji listi i kutija s potpisima građana prisustvovalo je više desetina funkcionera i pristalica, sabijenih na malom prostoru, od kojih nijedan nije nosio zaštitnu masku.
  • Hani

    23.02.2022 14:12
    Ima da pocepaju izbore,sigurno oko0,5-1,2%.Vuckovi stenci.
  • H

    23.02.2022 09:55
    H
    Ko iole normalan,moze dati glas njima?!!! Tosu sve satelit stranke kao i zavetnici koji ce dati svoje glasove AV!!!! Mrssss
  • Dragan

    22.02.2022 23:43
    Smešna koalicija
    Boško Obradović i Žika Gojković - Rodni i Del Boy srpske politike....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.