Postupak protiv 18 lekara zbog ivermektina; Dimić: Kad se pojavi neka pošast- tu su nadrilekari

Direktor Lekarske komore Srbije Milan Dinić izjavio je danas da je pokrenut postupak protiv 18 lekara zbog lečenja koronavirusa "ivermektinom".
Postupak protiv 18 lekara zbog ivermektina; Dimić: Kad se pojavi neka pošast- tu su nadrilekari
Foto: Pixabay
Dodao je da uvek kada se pojavi neka pošast, pojave se i nadrilekari. On je apelovao da svi poštuju ono što je zvanična medicina i da se izbegavaju eksperimenti.
Dinić je rekao da kada je zdravstvo u pitanju, sve ono što su lekari izneli poslednjih godina izuzetno.
"Država i Ministarstvo zdravlja su prepoznali potrebu i pre nego što je sve počelo sa kovidom za investicijama u zdravstvu, postavljen je temelj, uspelo se u tome da se zida, da se dobiju nove ustanove, da zaposlimo nove kolege, da se poboljša status naših kolega, da status lekara u društvu bude onako kao i zaslužuje", rekao je Dinić za RTS.
 
Prema njegovim rečima, imperativ je zapošljavanje kolega i Lekarska komora je, kako kaže, oduvek insistirala na tome da lekari kada završe medicinu na neki način imaju mogućnost da rade.
 
"Imali smo zamrznute specijalizacije, to je gep koji je nastao. Sve deficitarne specijalnosti anesteziolozi, patolozi, videli smo sada koliko su bitni i značajni. Sav operativni program je vezan za hirurgiju, anesteziju, dodatno će biti motivisanje kolega da specijaliziraju tu oblast", objasnio je Dinić.
 
Ističe da svi sada znamo šta je korona i kao se boriti, ali da veliki deo redovnog programa rada zdravstvenog sistema bude zaustavljen u pikovima i druge stvari moraju da čekaju.
 
"Bili smo blizu toga da se liste čekanja skraćuju, apelujemo na građane, lečićemo sve ljude i vakcinisane i nevakcinisane, ali nema potrebe da dođemo u ovakvu situaciju kada imamo vakcinu koja je data u milijardama doza i evidentno je da ona funkcioniše, nema razloga da neko bira da bude bolestan dve nedelje ili da bude na respiratoru", podvukao je Dinić.
 
Dodaje da postoji inicijativa za pomoć lekarima, navodeći da je tokom prethodne dve godine Lekarska komora sa više od 120 miliona dinara pomogla porodicama lekara obolelih od kovida.
 
"Tražimo svaki drugi način da pomognemo svima koji su ugroženi, ali je važno da ne pričamo samo o preminulim lekarima od kovida već i od drugih bolesti", kaže Dinić.
 
Govoreći o prioritetu ulaganja u narednom periodu, Dinić kaže da će se taj trend nastaviti.
 
"Sve započeto pre korone, kao projekti digitalizacije zdravstva, promenjeni su zakoni, to će se nastaviti. Usporilo se tokom kovida, ali nastavljamo jednakim intenzitetom da popravimo sve što se može popraviti", zaključio je Dinić.
  • Bibi

    23.02.2022 17:49
    Da li je dokazano da ne leci koronu?Morate najpre to dokazati pa onda osiđivati te lekare.Evo ja pitam vas koji niste nadrilekari,zasto se ne vrse obdukcije?
  • Mrgud

    22.02.2022 23:22
    Jos jedan poltron i karijerista!!!
  • Nevakcinisan

    22.02.2022 23:07
    Ali i dalje niko ne objasnjava kako se Indija izvukla iz korone. Ivermektin li nesto drugo? Mene bi to zainteresovalo, ali nase lekare izgleda ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.