Srbija od Španije kupuje dva aviona

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u jednodnevnoj radnoj poseti Kraljevini Španiji.
Srbija od Španije kupuje dva aviona
Foto: 021.rs
Vučić će imati odvojene susrete sa kraljem Španije Felipeom VI i predsednikom Vlade Pedrom Sančezom, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika Republike.
Tokom boravka u Madridu, Vučić će prisustvovati potpisivanju Ugovora o kupovini dva transportna aviona C-295 Casa kompanije "Erbas".
Uoči odlaska u Madrid, Vučić je najavio da će pozvati kralja Filipa i premijera Saneeza da posete Srbiju.
 
"Srpski i španski zvaničnici imaju retko susrete, oni nisu bili u Beogradu 50 godina. Pozvaću kralja Filipa Šestog i premijera Sančeza da posete Srbiju, oni su iskreni prijatelji naše zemlje i to je veoma važno za nas", rekao je Vučić.
 
Kada je reč potpisivanju ugovora kojim Srbija kupuje dva transportna španska aviona, Vučić je istakao da je to veoma važno za našu zemlju.
 
"To je značajno jer ćemo imati sve više aerodroma, moći ćemo da povezujemo Kraljevo i Niš, i Beograd, i Bačku i Banat, i Pčinjski okrug, a to je veoma važno i u savremenim manevrima i u trenucima kada vam je potrebno pomeranje vaših snaga i pomeranje jedinica", rekao je Vučić.
 
Robna razmena između Srbije i Španije beleži rast poslednjih godina, a kao najatraktivnije sektore za ulaganja u Srbiji, Španija izdvaja obnovljive izvore energije, saobraćajnu infrastrukturu, agroindustriju, energetiku i zaštitu životne sredine.
 
Realne izglede za povećanje izvoza na špansko tržište imaju proizvodi gumarske, drvne i industrije nameštaja, te prehrambeni proizvodi, smrznuto i konzervirano voće.

Teme

avion
  • Dusan

    26.02.2022 01:44
    Manje price
    Ubise se ovi iz "opozicije" da prikazu sve naopako i ne vredi.
    Vama covek sve i da nacrta kako da dodjete na vlast vi bi naopako uradili. Tesko je gledati kad Vucic izadje i kukumavce na konferencijama ali cak i takav je bolji od bilo koga a da je nasuprot njemu.
    A 3 aprila kada vas podere,sto bi nas narod rekao "kao svinja masnu krpu",ja bih vam ugasio sve stranke i da ne postojite vise jer i niste za bolje !!!
  • Nikola

    23.02.2022 19:02
    Sledeci pazar ce verovatno biti podmornica. Slobodno se moze upotrebljavati na Palicu, Srebrnom jezeru, Vlasinskom jezeru, Zaovine i Borskom jezeru. Moze i dve podmornice pa da ih ovi c295 airbus avioni prenose od jezera do jezera, vec prema potrebi. Lokalnim putevima nije zgodno posto su u jadnom stanju. Zeleznica je isto problematicna posto se skidaju sine sa velikog broja pravaca. Prema ovom, kupovina ovih aviona za transport buducih podmornica je logicna. Medicinska oprema nije bitna posto su stanovnici ekonomskog tigra vrlo zdravi posto zive u sredini sa cistim vazduhom (autor Brnabic) i u blagostanju (autor AV i koautor S. Mali). Uzdravlje!
  • Перин

    23.02.2022 14:52
    Напокон
    О тим авионима се пише већ неко време и као хлеб су потребни 63-ој падобранској бригади. Питање је да ли се могу и већи набавити за борбена возила.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija