FOTO: U Beogradu i Zagrebu održan protest protiv rata u Ukrajini

Protest na Trgu Republike u Beogradu protiv novonastale situacije između Rusije i Ukrajine završen je nešto pre 20 časova.
FOTO: U Beogradu i Zagrebu održan protest protiv rata u Ukrajini
Foto: FoNet
Okupljeni građani u mirnom protestu istakli su zastave i transparente sa natpisima - "Dole Putinov režim", "We stand with Ukraine", "Stop Putin".
Ruska demonstrantkinja Ekatarina rekla je FoNetu da kao državljanka Rusije mora da preuzme odgovornost za ono što se dešava i iskaže svoje "ne" prema svemu tome.
Ona je naglasila da se nada da će doći do mirnog rešavanja situacije, ali da u to sumnja.
 
 
 
Održan protest ispred ruske ambasade u Beogradu 
 
Oko dvadesetak građana se okupilo večeras preko puta ambasade Ruske Federacije u Beogradu, mahom Rusa, kako bi se usprotivili ratu izmedju Ukrajine i Rusije.
 
Kako je objavio portal lista Danas, učesnici protesta su nosili ukrajinsku zastavu i poruke mira i podrške Ukrajini, a od ambasade su se prošetali do Trga republike, gde ih je dočekalo desetak građana. Učesnici protesta su nosili bedževe "Putin nije Rusija".
 
U Zagrebu manji antiratni protesti, podrška Ukrajini 
 
Ispred ruske ambasade u Zagrebu danas su održana dva manja antiratna protesta povodom napada Rusije na Ukrajinu. 
 
Nekoliko desetina građana, uglavnom pripadnika ukrajinske nacionalne manjine, okupilo ispred ruske ambasade da bi iskazalo nezadovoljstvo napadom na Ukrajinu. Okupljeni su nosili ukrajinske i hrvatske zastave, pevali ukrajinske pesme i uzvikivali poruke protiv agresije. 
 
Ispred ruske ambasade okupilo se na odvojenom skupu i dvadesetak antiratnih aktivista iz nekoliko hrvatskih nevladinih organizacija. Oni su, među ostalim, razvili transparent na kojem je pisalo "Rat je zločin protiv čovečanstva, Rusija je agresor, a invazija Ukrajine rat". 
 
U znak solidarnosti sa građanima Ukrajine, zagrebačke fontane i vukovarski Vodotoranj večeras su zasijali u bojama ukrajinske zastave. 
Rusija je danas pokrenula invaziju na Ukrajinu.
 
Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski proglasio je opštu mobilizaciju i ratno stanje u zemlji.
  • Džo

    26.02.2022 19:06
    .
    Super bi bilo da ih bar jednom vidimo kad napadnu nezaštićene srpske starce ili decu na Kosovu.
    Tad ih nema da protestuju.
  • Предраг Врање

    25.02.2022 16:43
    Епилог
    Украјина је хтела да уђе у НАТО .А то би значило распоређивање непријатељског ракетног штита у ,,прецобљу Русије,,Логично је да ће Русија превентивно деловати да би себе заштитила.НАТО је Украјинце користио као ,,топовско месо ,,наоружавао их и гурао у сукоб сво време,а сад није спреман да их ,,заштити,,!Ова војна интервенција ће окончати тињајући рат у Украјини који траје већ осам година ,и вратити ситуацију на стање из 2014 године.
  • kss

    25.02.2022 13:14
    Samo vi sojte tu grejacete se ne znam na sta kada Rusi zavrnu,mi na selu imamo resenja a vi jedino bure da unesete u stan pa potpalite,i sta vas se tice sta rade tamo neki...Pravi besposlicari a znaju da kazu za ove Vuciceve kako klikcu +,- i nista ne rade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.