Od ponedeljka svi učenici u klupama

U Srbiji, od ponedeljka, 28. februara, u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji učenici će pohađati nastavu neposredno, saopštiio je danas Tim za škole.
Od ponedeljka svi učenici u klupama
Foto: 021.rs

Prema podacima nadležnih u vezi kovida, od 18. do 23. februara broj obolele dece školskog uzrasta, od šest do 18 godina je bio 1.348 (0.18 odsto).

Učešće dece školskog uzrasta u ukupnom broju potvrđenih slučajeva kovida u istom periodu iznosio je 4.7 odsto, navodi se u saopštenju.
U osnovnim i srednjim školama, nije bilo odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika promenila način organizacije rada sa neposrednog na onlajn nastavu u poslednjih pet kalendarskih dana.
 
Ukupno je 13 (0,03 odsto) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u istom periodu.
 
Dodaje se da su evidentriane i dve  (0,005 odsto) grupe u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih pet kalendarskih dana.
 
Tim za škole je najavio da će nastaviti da prati situaciju i donosi odluke na nedeljnom nivou.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.