Vučić: Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, neće uvesti sankcije Rusiji

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbija privržena poštovanju međunarodnog prava kojim se garantuje pravo na nepovredivost granica Ukrajine, ali i da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.
Vučić: Srbija podržava teritorijalni integritet Ukrajine, neće uvesti sankcije Rusiji
Foto: FoNet (Instagram predsednika Srbije)
"Srbija smatra pogrešnim kršenje teritorijalog integriteta bile koje zemlje, uključujući i Ukrajinu. Srbija pruža punu i princijaplenu podršku poštovanju teritorijalog integriteta Ukrajine i smatra da je očuvanje mira od supštinskog značaja", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije rekao je da će se "prilikom razmatranja potrebe da se donesu sankcije protiv bilo koje države Srbija rukovoditi isključivo zaštitom svojih vitalnih i ekonomskih interesa". 
 
"Kao država koja je iskusila sankcije, Srbija smatra da nije njen vitalni inters da uvodi u ovom trenuku sankcije bilo kojoj državi", rekao je Vućić.
"Iza nas, ali i svih građana Evrope i sveta, su teški dani. Za nas u Srbiji posebno teški iz mnogo razloga. Pred nama nisu nimalo lakši dani. Bili smo suočeni sa brojnim pritiscima, gotovo neskrivenim. Odluku smo, uprkos tome, doneli trezveno, hladne glave, u interesu Srbije i verujemo da poštovanje normi međunarodnog prava, ali i interesa Srbije znači dodatno snaženje naše pozicije u odbrani nacionalnih interesa", rekao je Vučić. 
 
Zaključak Saveta za nacionalnu bezbednost naći će se i na sednici Vlade Srbije.
  • Nemanja

    28.02.2022 00:00
    @Licemerje na kvadrat

    Nisu potrebne nikakve sankcije. Smrdija propada i uz pomoć EU, dovoljno je samo malo da stanje finansije pa da se to desetostruko ubrza.
  • pajo patak

    26.02.2022 13:22
    @Лиманац
    da li ti znaš šta znači u srpskom jeziku reč mudar, mudra, mudro, mudri ?
  • Jeca

    26.02.2022 00:26
    .
    Ovo je pravi diplomatski stav!Nas predsednik Vucic je nasao pravi mudri i diplomatski odgovor na aktuelnu situaciju koji nece narusiti stabilnost i polozaj Srbije sirom celog sveta. To je odlika nudrog drzavnika

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija