Marina Abramović: Napad na Ukrajinu je napad na sve nas

Umetnica Marina Abramović osudila je rusku invaziju na Ukrajinu i poručila da ratni napadi moraju odmah prestati.

Navodeći da je rođena u Jugoslaviji - zemlji u kojoj su se ukrštale kulture sa zapada i Rusije sa istoka, Marina Abramović izjavila je da je poslednjih godina radila u Ukrajini i upoznala tamošnje ljude, koji su ponosni, jaki i dostojanstveni.

"Izražavam punu solidarnost sa njima. Napad na Ukrajinu je napad na sve nas, na čovečanstvo. To mora prestati", poručila je Marina Abramović u kratkom videu na društvenim mrežama.
I umetnici u Ukrajini, ali i mnogi u Rusiji, osudili su rusku invaziju na Ukrajinu i zatražili momentalno obustavljanje ratnih dejstava.
  • Sajmistanac

    28.02.2022 17:27
    Jugoslovenka
    Piše da je ridjena u Jugoslaviji raskrsnici istoka i zapada.Ne spominje bombardovanje NATO i ostalo
  • Jasna

    27.02.2022 11:55
    Sirotica
    Ko tebe sluša, sirotice...
  • Svuda stiže

    26.02.2022 22:15
    Fino. Pa, kad si bila u Ukrajini, što ne reče šta trpe Rusi od Zekenskih fašista, zašto ljudi nemaju vodu, ne smeju da govore svoj jezik, što im upadaju u kuće i otpuštaju s posla?? Jel i to spada u umetnost?? Ako sebi daješ za pravo da se upliće i doliva ulje na vatru, onda bar jednom budi poštena i reci sve, i na jednoj i na drugoj strani. Zbog kajanja na zvezde, te dve države sad i ratuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.