MUP: Od početka godine 3.410 požara

Vatrogasci u Srbiji intervenisali su od početka godine na ukupno 3.410 požara, od čega je 1.738 bilo na građevinskim objektima, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).
MUP: Od početka godine 3.410 požara
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju, u požarima na građevinskim objektima, spaseno je 50 osoba, 30 je stradalo, a 45 povređeno.

Tokom zimskog perioda povećan je broj požara u stambenim objektima.
"Osnovni uzrok su neispravne elektroinstalacije, neočišćeni dimnjaci, neispravni elektrouređaji, a često i nepažnja naših građana kada ostavljaju zapaljive objekte i predmete u blizini grejnih tela", naveo je Milan Kocić iz Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice.
 
On je apelovao na građane da ne ostavljaju grejna tela bez nadzora, da proveravaju njihovu ispravnost, kao i da sve poslove u vezi sa elektroinstalacijama povere ovlašćenim licima.
  • Banderaš

    27.02.2022 19:13
    Osiguranje
    Moj prijatelj koji je skolovani,profesionalni vatrogasac u Svajcarskoj mi je pokazao statistiku da su 98% pozara podmetnuti ili namerno izazvani.
  • Marić Predrag

    27.02.2022 10:48
    Ovako veliki broj požara, kod normalnog čoveka bi morao da izazove pitanje : " Da li su preventivne mere zaštite od požara uopšte primenjene u projektno dokumentacija?", i " Ko je izdao licence za projektovanje tim licima?". Komora inženjera i tehničara bi trebalo da se zamisli, i da proveri ingerencije tih inženjera zaštite od požara, kojima je izdala licence!!! Valjda nije Mup izdao lažne licence, nekim društvima za bezbednost i zdravlje na radu i zaštitu od požara? To bi bilo kriminalno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija