Kon: Kraj epidemije nije blizu

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da će ova nedelja pokazati da li će doći do skoka ili pada broja novozaraženih korona virusom.

"Pad (novozaraženih) se zadržao i posle formiranja školskih kolektiva, i ako dođe do pada, taj broj u narednim danima može biti između 2.000 i 2.600 novozaraženih", rekao je Kon za RTS.

On je rekao da bi pad zaraženih mogao da "poremeti" polazak đaka u škole i dolazak ljudi sa odmora.

Takođe je rekao da je Srbija daleko od "opuštanja" i da kraj epidemije nije blizu.
 
Kada je reč o četvrtoj dozi vakcine protiv korone, Kon je rekao da treba sačekati ispitivanja koja će pokazati da li će četvrta doza biti vezana za životnu dob.
  • Dusan

    04.03.2022 08:56
    Maske su skinute
    evo vec 6 meseci , niko ih ne nosi vise, Kon i ostala prodata bagra iz kviznog staba koji su placeni da vrse pritisak na anrod su izgubili . Kraj je magare.
  • Nikola

    01.03.2022 09:17
    Ova epidemija će preći u endemiju, nadolazeći sojevi će biti slabiji i tako će epidemija slabiti. Problem je što ne znamo pravog uzročnika pandemije.
  • Проценат

    28.02.2022 12:48
    Follow the $cience
    Скидамо ли маске 15. марта?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija