Advokat Spahović: Ne mogu da govorim o razlozima za otkazivanje punomoćja Dijani Hrkalović

Advokat Sead Spahović potvrdio je danas da su on i ostali pravni zastupnici otkazali punomoćje bivšoj državnoj sekretarki Ministarstva unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović.
Advokat Spahović: Ne mogu da govorim o razlozima za otkazivanje punomoćja Dijani Hrkalović
Foto: 021.rs (ilustracija)
Na pitanje zašto je to urađeno, on je odgovorio da "zbog advokatske tajne i odnosa sa klijentom na to pitanje ne može da odgovori".
 
"Ne mogu da odgovorim zašto je do toga došlo, ali da je do toga došlo, tačno je", rekao je.
Pravni zastupnici Hrkalović su bili i advokati Ahmed Dlimeđac i Nenad Tasić.
 
Njen novi zastupnik je član vladajućeg SNS-a Vladimir Đukanović.
 
Viši sud je, kako je ranije objavljeno, početak suđenja Hrkalović i još dvojici optuženih zakazao za 2. mart.
Ona se tereti za dva krivična dela trgovine uticajem, u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića u Beogradu i nezakonitog prisluškivanja Darka Eleza.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.
 
U istom predmetu terete se i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske poilicije Milorad Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja.
 
Za Milenkovića je zatraženo godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve godine.
 
Hrkalović je negirala krivicu.
  • Aleksandar

    28.02.2022 19:36
    Odgovor
    Đukanović kao u slučaju Koluvija savetuje šta da kaže Hrkalović kako ne bi ugrozila saradnike iz SNS elite a ona dobila u dogovoru sa sudijama blažu kaznu. Nagodba je pala da se neke stvari zataškaju pa je tu Đukanović da kontroliše situaciju.
  • Advokat

    28.02.2022 17:42
    Narodna izreka
    Kadija te tuzi, kadija ti sudi? E pa to je to u modernom smislu, ova grupa hokstaplera je progutala sve institucije i od svega pravi farsu. Nego sta kazete 3. aprila? :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.