Totalna cenzura: Sputnjik i Russia Today blokirani u Srbiji, nema ih na Jutjubu, Fejsbuk "upozorava"

Kanali Russia Today (RT) i Sputnjik blokirani su kod kablovski operatera u Srbiji, kao i na Jutjubu, dok Fejsbuk za Sputnjik upozorava korisnike da je reč o "mediju pod kontrolom ruske države".
Totalna cenzura: Sputnjik i Russia Today blokirani u Srbiji, nema ih na Jutjubu, Fejsbuk "upozorava"
Foto: 021.rs
Russia Today nedostupan je korisnicima SBB-a i Telekoma. Korisnička podrška SBB-a objasnila je na društvenim mrežama da nisu u mogućnosti da emituju ovaj kanal jer je došlo do prestanka emitovanja njegovog signala na satelitima kompanije Eutelsat.
 
"Ukoliko dođe do drugih izmena, SBB korisnici će biti istog trenutka obavešteni", navodi se.
Osim toga, Jutjub kanali Sputnjika i RT nedostupni su korisnicima u Srbiji. Ukoliko na Jutjubu pretražujete Sputnjik i kliknete na kanal Sputnjika Srbija, prikazaće vam se obaveštenje da "kanal nije dostupan u vašoj zemlji"
 
 
"Zbog aktuelnog rata u Ukrajini, blokiramo Jutjub kanale povezane sa RT-om i Sputnjikom širom Evrope, i to odmah stupa na snagu", objavio je Google.
Takođe, postoje problemi sa ulaskom na sajt srpskog izdanja Sputnjika. Građani javljaju da ne mogu da pristupe sajtu, odnosno da im se pokazuje obaveštenje da sajt nije dostupan. Međutim, 021.rs je uspeo da pristupi sajtu.
 
Ukoliko putem Fejsbuka kliknete na objavu koja je podeljena na stranici Sputnik Srbija, društvena mreža vas neće odvesti direktno na sajt. Najpre će vam prikazati obaveštenje da je reč o "mediju pod kontrolom ruske države", davajući vam opcije da se vratite nazad na početnu stranicu ili da ipak nastavite ka objavi koju ste želeli da pogledate.
 
 
Popdsetimo, Evropski savet odlučio je da obustavi emitovanje Sputnjika i RT-a u Evropskoj uniji do okončanja agresije na Ukrajinu.
 
"Sistematična manipulacija informacijama i dezinformacije Kremlja su uključeni kao operativni alat u napadu na Ukrajinu. To je takođe značajna i direktna pretnja po javni red i bezbednost EU", naveo je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel.
  • Ivan

    22.03.2022 09:37
    rts beda
    Gledam jutros rts jutarnji program, nekog političkog komentatora koji priča neku nebuloznu priču sve gutajući knedle i kajtel na kome piše kao je Američki predsednik bajden izjavio kako Rusija planira da koristi Hemisko i Bio oružije. Beda rts servisa se sve veća i veća, ne može im čovek ništa napisati zvanično, FB strana im je neaktivna... Možemo li učiniti šta po tom pitanju. Troše naše novce...
  • Žika Žikić

    12.03.2022 00:05
    TELEKOM SRBIJA
    Ne može se pristupiti sajtu Sputnik Srbija bez VPN-*a, jel to maslo TELEKOM SRBIJA!!?
  • Mile

    09.03.2022 07:52
    Mrznja
    Eto vama jos Bosanaca,kupuju stanove i kuce ne pitaju za cenu,samo vi gundjajte sebi u brk.Brzo cete shvatiti da je sada kasno za sve vase snove.Samo ,koga cete sada da mrzite,jer vi morate nekoga da mrzite i da vam uvek drugi budu za sve krivi a sebe ne vidite,pojesce vas mrznja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.