Vučić: Stopiraćemo izvoz pšenice, molim Boga da prestane rat u Ukrajini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je po pitanju krize u Ukrajini sve teže i da će Srbija sutra ili prekosutra najkasnije doneti odluku o zabrani izvoza pšenice.
Vučić: Stopiraćemo izvoz pšenice, molim Boga da prestane rat u Ukrajini
Foto: 021.rs

Vučić je rekao da je gledao parisku berzu, da je "pšenica otišla u nebesa, u istorijski maksimum" i da ona mora da ostane da bi ljudi u Srbiji i regionu imali hleb.

"Svakoga dana biće sve teže, samo se nadam da prestane rat u Ukrajini, Boga molim, ja sam išao ranije nekoliko puta godišnje u crkvu, a sada ne znam šta da radim", rekao je Vučić, navodeći da se "plaši novih vesti".

Vučić je istakao da je jasno ko je pogazio čiji teritorijalni integritet i da se Srbija izjasnila.
 
Upitan da li će kriza zbog Ukrajine poremetiti planove za otvaranje fabrika, Vučić je rekao da će biti otvorena planirana fabrika u Nišu, ali da Srbija, ne svojom krivicom, ima mnogo problema zbog krize poput toga što ne može da uveze koks za smederevsku železaru, kao ni gvožđe.
 
Na pitanje o tome šta se dešava sa protesnom notom koju je Srbija planirala da uputi Turskoj zbog izjava turskog šefa države Redžepa Tajipa Erdogana da će podržati učlanjenje Kosova u NATO, Vučić je rekao da su doneli odluku da ne upute notu Turskoj, jer je imao razgovor sa Erdoganom koji je razjasnio "šta je rekao, šta je preneto, a šta su neki drugi uradili".
 
Upitan o usložnjavanju situacije u svetu zbog ukrajinske krize i kako će se to odraziti na pitanje Kosova, Vučić je rekao kako vidi da mnogi žele ubrzani prijem Kosova u međunarodne organizacije, a da on poručuje da će se, ako to učine, "iznenaditi se snagom i efikasnošću odgovora Srbije" i da onog dana kada ih prime u bilo koju međunarodnu organizaciju znači da su prekršili Vašingtonski sporazum.
 
"Toga dana saznaće imena više zemalja koje su povukle priznanje nezavisnosti Kosova i mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. Mi ih molimo da se ponašaju odgovorno, a ne neodgovorno", rekao je Vučić.
 
Na pitanje da li će biti ukinute sve korona mere, Vučić je naveo da će o tome odlučivati medicinski štab, ali da misli da "nismo daleko od toga". 
  • Imre

    08.03.2022 08:38
    Bez obzira na rat Ukrajini,psenicu treba obustaviti za izvoz,jer je Vojvodinu pogodila zimska susa uz poskupljenje vestaka prinosi ce sigurno biti manji.
  • Milan

    08.03.2022 08:12
    Milan
    Da znas da vodis drzavu za 10 godina bi postali medju tri najveca izvoznika hrane,brasna,ulja,secera,mesa...sa ovako bogatom,Vojvodinom,Sumadijom,Macvom...prebogata Srbija! Da,da...ali nebi bilo onda,lopovluka! Odlazi pod hitno da nebude silom?!
  • Mitke83

    07.03.2022 22:56
    Ja molim boga da puknes na izborima,i necu odustati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija