Sindikati obrazovanja traže povećanje plata za još 15 odsto

Tri reprezentativna sindikata obrazovanja uputila su danas dopis vlastima u kojem ističu "odsustvo volje države da realno sagleda probleme zaposlenih u toj delatnosti".
Sindikati obrazovanja traže povećanje plata za još 15 odsto
Foto: Pixabay (ilustracija)

Sindikat obrazovanja Srbije, GSPRS "Nezavisnost" i Sindikat radnika u prosveti Srbije dopis su uputili predsednici Vlade Ani Brnabić i nadležnim ministrima Branku Ružiću i Siniši Malom.

Oni traže dodatno povećanje cene rada za sve zaposlene u obrazovnom sistemu za još 15 odsto.

Takođe, među zahtevima su i isplata solidarne pomoći za sve zaposlene, od predškolskog do visokog obrazovanja.
 
Tri reprezentativna sindikata traže i isplatu naknade za topli obrok i regres za sve zaposlene u obrazovanju, kao i zaključivanje aneksa kolektivnih ugovora.
  • Za

    08.03.2022 21:40
    Gospodina "satnicu"
    Nije isto sat vremena krompire saditi ili sat vremena decu podučavati. Ko radi u prosveti zna o čemu govorim, jer naš posao se ne završava kada izađemo iz škole. Da je to tako lako, svi bi u prosvetu "trčali". Zato ne mešajte babe i žabe i proverite satnicu kafekuvarice u EPSu ili Srbija Gasu.
  • pajo patak

    08.03.2022 14:46
    @Ana
    da li je ovaj tvoj komentar deja vu tvojih ocena iz maternjeg jezika tokom školovanja ( osim ako se nisi školovala u Bugarskoj ) ?
  • Begeč city

    08.03.2022 12:48
    Smena i direktora
    Uzmimo samo primer jedne Begecke učiteljice koja se ni nakon dve godine od porodiljskog ne vraća na posao. Deca i roditelji strahuju od njenog povratka. Ali obično dodje pred 8.mart po poklone. Mnogo fina i prepostena,nudi privatne časove a za redovne uzima bolovanje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.