Radovanović: Daleko smo mi od pobede nad virusom, imaćemo talasiće

Nikako se ne sme proglašavati pobeda nad virusom, jer je ona još uvek daleko, upozorio je danas epidemiolog Zoran Radovanović.
Radovanović: Daleko smo mi od pobede nad virusom, imaćemo talasiće
Foto: 021.rs

On je za N1, govoreći o najavama medija da će na sednici Kriznog štaba biti ukinute kovid propusnice, rekao kako propusnice - da je bio u prilici - ne bi ni uvodio na način na koji su uvedene, već bi se "držao evropskih iskustava i toga da virus nema radno vreme, da nije vampir koji samo radi noću".

Radovanović je naglasio da bi se pomirio sa ukidanjem kovid propusnica, ali bi insistirao na ostalim merama.
"Jesmo na tom silaznom kraku šestog talasa, međutim, došlo je do malog zastoja, nažalost ne možemo da procenjujemo razloge ni trendove, jer se kod nas malo radi određivanje varijante virusa", rekao je on za N1.
 
Prema njegovim rečima, pandemija sad "ide prirodnim rokom"
 
"Jedino što moramo da budemo svesni je da smo na listi zemalja u svetu koje su najlošije prošle na drugom mestu iza Bugarske", rekao je Radovanović.
 
Iako tokom leta birusa skoro da neće biti, Radovanović napominje da ne očekuje dramatično izmenjene okolnosti što se tiče novih varijanti, ali da će virus preći u endemiju.
 
"Mi ćemo imati na jesen, sledeće zime talasiće, završeno je s velikim talasima, po onome što čovek može da proceni, prosudi", rekao je Radovanović, sugerišući kako "moramo da se naučimo da živimo s tim virusom".
  • Nikola

    10.03.2022 12:43
    Ufff, to je onaj sto propagira uranijum kao suplement.... Gde mi zivimo jbt.
  • Vetar

    09.03.2022 20:39
    Radovanovic kao I Kon, se naginje kako vetar duva. Cela zdravstvena zajednica je ponizena za vreme covida , vi sami treba da ga /ih ekskomunicirate
  • Oli

    09.03.2022 13:27
    Novac uzet a plan nije ispunjen do kraja(vakcinacija)Sad ajde da se još iživljavamo za sve dobijene novce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.