Vučić: Od početka napada na Ukrajinu nisam imao kontakte sa ruskim rukovodstvom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da od početka napada na Ukrajinu nije imao nijedan kontakt sa ruskim rukovodstvom i da Srbija nema nikakve veze sa tim sukobom.

Odgovarajući na pitanja novinara da li će se jasno distancirati od Vladimira Putina, Vučić je, posle susreta sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok, rekao da "ne zna oko čega Srbija da se distancira".

"Kakve veze mi imamo sa sukobom u Ukrajini, šta je Srbija uradila pogrešno. Mi ne govorimo o ličnostima, kod nas nema ljubavi i mržnje, već poštovanja međunarodnog prava. Baš kako je Ukrajina poštovala teritorijalni integritet Srbije, tako Srbija poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i u Generalnoj skupštini UN podržali smo izjavu u kojoj je samo rečeno da su neprihvatljivi napadi i ugrožavanje teritorijalnog integriteta ukrajinske države", rekao je Vučić.
Kada je reč o sankcijama Rusiji on je rekao da bi mogao da govori ko koje sankcije po potrebi uvodi i ne uvodi, ali da je o tome razgovarao sa ministarkom Berbok.
 
"Srbija se ponaša odgovorno i nastaviće da se ponaša odgovorno. Što se tiče ličnih kontakata, od početka napada na Ukrajinu nisam imao nijedan kontakt sa ruskim rukovodstvom tako da ne znam od čega bih se distancirao", rekao je Vučić.
 
Odgovarajući na pitanje o pozivima Ukrajine i Rusije dobrovoljcima, Vučić je rekao da je, po krivičnom zakonu Srbije, kažnjivo učešće u bilo kakvim sukobima koji ne znače odbranu teritorijalnog integriteta Srbije i da će svi koji učestvuju u ratovima biti kažnjeni.
  • Tjax

    12.03.2022 00:12
    Ko slaže jednom
    Slagaće jos dva puta, jel tako skote?
  • Djins

    11.03.2022 21:50
    Ne mogu da verujem da ga nisu konsultovali za tako bitnu stvar, pa ovo je mozda pocetak treceg svetskog rata , a oni se nisu konsultovali sa sveznajucim!
  • Duki

    11.03.2022 18:32
    Zato sto ruse zabole. Oni imaju svoj cilj. Videli su ko ih podrzava, ko je protiv i u skladu sa tim preduzimaju dalje radnje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija