U Mađarsku za 24 sata ušlo 10.500 izbeglica iz Ukrajine

Mađarska je do sada prihvatila više od 235.000 izbeglica iz Ukrajine. Samo juče je preko pet graničnih prelaza sa Ukrajinom, koji rade 24 sata, ušlo više od 10.500 izbeglica.
U Mađarsku za 24 sata ušlo 10.500 izbeglica iz Ukrajine
Foto: FoNet/AP
Na železničkoj stanici u Budimpešti u petak je zbrinuto više od 4.000 osoba, među njima više od 1.000 dece.
"Moja mama i ja nismo mogle da zaspimo više od tri dana jer se stalno čulo bombardovanje i sirene. Imali smo sklonište, ali je tamo bilo hladno, nismo mogle tamo da živimo. Bili smo u hodniku zgrade, daleko od prozora, kako bismo se zaštitili od raketiranja. Strahovale smo kako će proći putovanje do Budimpešte, ali srećom bilo je bezbedno. U vozu smo stajale desetak sati zbog gužve, a putovanje je trajalo oko 30 sati. Nismo očekivale tako veliku pomoć, osećamo podršku, zajedništvo, ali i dalje osećam strah za budućnost, šta sada raditi. Tamo nam je dom, a mi smo ovde", priča Julija, koja je izbegla iz Ukrajine.

Najviše izbeglica stiže vozovima do mađarske prestonice, gde ih dočekuje pomoć mnogih vladinih i nevladinih organizacija. Oni im nude tople napitke, hranu, pomažu oko smeštaja, a zatim upućuju kuda dalje, zavisno od njihovih želja.

Većina putuje dalje na zapad Mađarske, kako bi došli do zemalja zapadne Evrope.

  • N Z

    12.03.2022 15:44
    Buricu
    Srpski politicari nemaju vremena da se bave tom statistikom.
  • Buric

    12.03.2022 13:12
    5G
    Kolko je uslo u vojvodinu -srbiju ??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija