Šumarac odustao od trke za predsednika dan nakon objave kandidature

Dragoslav Šumarac u dogovoru sa Socijaldemokratskom strankom i drugim koaliconim partnerima iz koalicije "Ajmo ljudi", doneo je odluku da povuče kandidaturu za predsednika Srbije.

Odluka je doneta "zbog iznuđenog roka".

"Prethodna odluka o kandidovanju je doneta u skladu sa dubokim uverenjem naše koalicije da je neophodno da građani Srbije na ovim izborima imaju opciju nedvosmisleno proevropski orijentisanog kandidata. Međutim, zbog iznuđenog roka u kom je doneta odluka o kandidatu i nakon ponovnih konsultacija sa koalicionim partnerima, zajednički smo odlučili da se kandidatura povuče. I ovom odlukom, kojom poštujemo demokratske principe konsenzusa, pokazali smo evropske i demokratske vrednosti za koje se zalažemo", piše u saopštenju ove koalicije, prenosi Nova.

"Zbog izostanka potpune podrške od strane svih koalicionih partnera i prekratkog roka za skupljanje potpisa, doneo sam odluku da povučem svoju kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore 3. aprila 2022. Zahvaljujem se predsedniku SDS-a Borisu Tadiću na ukazanom poverenju i pozivam sve da daju svoj glas listi 'Boris Tadić - Ajmo ljudi' na predstojećim republičkim izborima", izjavio je Šumarac.
 
Koalicija najavljuje da nastavlja rad na drugim nivoima izbora.
  • Neš ti niđe

    13.03.2022 16:54
    NKVD
    Posetila ga dvojca čika u kožnim mantilima
  • Kole

    13.03.2022 16:04
    Čovjek na mjestu
    Eto s malo zadrške i sam shvatio da su njegovi hteli da ga nasamare. Čovjek na mjestu. I te kako. Ko Škoro ion čovjek dva al namjesti istina dosta mu je trebalo. Ni od Ponoća ne bi čudilo da mu pukne pred očima.
  • Ponos do pobede

    13.03.2022 15:52
    Nek se desila i jedna dobra stvar u ovoj kampanji. Njegovih maksimalno 1% ce se preliti gde, za onog zvalavog nece sigurno…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija