Kristofer Hil položio zakletvu za ambasadora Srbije: Dolazim sa novim pogledom na vašu zemlju

Novoimenovani ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil položio je zakletvu i počeo sa pripremama za dolazak u Beograd, saopšteno je iz američke ambasade.
Ambasada Sjedinjenih Država u Beogradu objavila je na Tviteru da je Kristofer Hil položio zakletvu i počeo sa pripremama za skori dolazak u Beograd.
U ličnoj poruci, novi američki ambasador je naveo da je veoma zahvalan i izuzetno srećan što je Senat SAD potvrdio njegovu nominaciju krajem prošle nedelje.
"Moja supruga Džuli i ja se istinski radujemo što će Beograd biti naš dom u nekoliko narednih godina i što ćemo upoznati Srbiju i njen dinamičan narod", naveo je Hil.
 
Ocenio je da se toliko toga promenilo od kad je poslednji put bio u Beogradu i regionu.
 
"Vremenom sam naučio da poštujem istoriju i nastojao sam da naučim njene složene lekcije, ali u kofere neću spakovati težak teret prošlosti. Dolazim sa novim pogledom na Srbiju iz 2022. godine, zemlju koju Sjedinjene Države vide kao važnog partnera i prijatelja", napomenuo je Kristofer Hil.
 
Naveo je da su ovo, bez sumnje, nespokojna vremena, ali da veruje da ih dve zemlje mogu dočekati zajedno, u konstruktivnom duhu i raspoloženju i sa svešću da imaju mnogo zajedničkih interesa.
 
"Želim da naši bilateralni veze rastu i napreduju kao nikad pre, a posebno želim da iz ovih globalnih izazova naši odnosi izađu još bolji i jači. Verujem u viziju dinamičnih odnosa između Srbije i SAD, koji počivaju na dubokim temeljima međusobnog poštovanja", istakao je Hil.
 
Poručio je da se raduje što će doprineti najproduktivnijoj eri u odnosima koju su dve zemlje ikada imale.
 
Kristofer Hil je bio ambasador u Iraku, Koreji, Poljskoj i Makedoniji. Domaćoj javnosti poznat kao specijalni izaslanik SAD za Kosovo u diplomatskim pokušajima koji su okončani pregovorima u Rambujeu. 
 
Američki predsednik Džozef Bajden je Hila za novog ambasadora u Beogradu nominovao početkom oktobra 2021. godine, ali je Senat tek nedavno potvrdio njegovo imenovanje. Kristofer Hil je na mestu ambasadora SAD u Beogradu zamenio Entonija Godfrija.
  • Nn

    16.03.2022 16:17
    Vuk dlaku menja
    Ali ćud nikada. Drugo, ne zaboravimo, on je “vojnik svoje vlade” i izvrsavace ono šta mu njegov sef kaže.
  • Mikica

    16.03.2022 12:52
    Prihvatiti njega
    Bilo bi ravno izdaji! Treba odbiti akreditive. Pa on bio zamenik Holbruka tokom 1999 i glavni pregovarac u Rambujeu! Sta je vama ljudi.
  • Обсервер

    16.03.2022 11:49
    Агенда предлог
    Први корак, платити штету од бомбардовања, ничим изазвано, други корак, схватите историју одмах, а не после пуно протеклог времена.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija