Mreža organizacija se obratila državi zbog nasilja nad maloletnicom na TV Pink

Mreža organizacija za decu Srbije i Prijatelji dece Srbije obratili su se na više adresa nadležnih institucija Srbije povodom nasilja nad maloletnom devojkom M.V. u rijaliti programu Zadruga na Pinku.
Mreža organizacija se obratila državi zbog nasilja nad maloletnicom na TV Pink
Foto: Pixabay
"Učešće maloletnika i nasilje nad njima u rijaliti programu otvaraju pitanja odgovornosti pružaoca medijskih usluga, koji uključuje decu u ovaj televizijski format i pitanje zaštite dece od nasilja, njihove bezbednosti i sigurnosti kao učesnika u ovakvim programima", navele su organizacije u saopštenju.
Dodale su da su se povodom nasilja nad M.V. obratili Regulatornom telu za elektronske medije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju, Zaštitniku građana i Poverenici za ravnopravnost.
Pišu da je MUP obavestio te organizacije da je prijavu prosledilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici na dalje postupanje i Policijskoj upravi Sremska Mitrovica, koja je nadležna prema mestu na kome se desilo nasilje - u studiju TV Pink u Šimanovcima.
 
Organizacije u saopštenju navode da je REM od njih tražio dopunu prijave, jer na kanalima nad kojim vrše monitoring nisu uspeli da nađu emitovan sporni sadržaj.
 
"Iako pružalac medijskih usluga Pink ima dozvole za više specijalizovanih medijskih usluga na kojima emituje rijaliti programe, uvereni smo da REM može i treba da reaguje i po službenoj dužnosti na osnovu Pravilnika o zaštiti prava maloletnika u pružanju medijskih usluga i Pravilnika o načinu izricanja mera pružaocima medijskih usluga", dodaje se u saopštenju.
 
Zaštitnik građana i Poverenica za ravnopravnost obavestili su te organizacije da će proveriti postupanje nadležnih organa na koje su ukazali.
  • Vera

    16.03.2022 22:21
    maloletnica
    A šta će maloletnica u Zadruzi? Ima li ona roditelje koji su se s tim saglasili? I šta je mogla da očekuje o tom okruženju? I gde je ta mreža bila pre nego što je došlo do tog "nasilja"? Stavljam pod navodnike jer ne znam o kakvom se nasilju radi, a REM navodi da ga nije našlo? Mogli su (mreža) analizirati dotični program, zauzeti o tome stav, oglasiti se u javnosti, naročito ako učestvuju i maloletnici, pa bi bilo manje izgleda da dođe do nekog nasilja! Mnogo je pitanja! A da nije to neki posao u pitanju, jer je i samo učešće u Zadruzi valjda posao? Nešto se tu zaradi?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.