Tadić: Ne povlačim se iz politike jer u politici nema dovoljno kompetentnih ljudi

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić da unutar koalicije kojoj njegova partija pripada nije bilo saglasnosti oko predsedničke kandidature Dragoslava Šumarca.
"Šta god da uradite, jedan deo čaršije će imati primedbe", rekao je Tadić, uz tvrdnju da bi njegovu predsedničku kandidaturu tumačili kao ometanje kandidata jedne opozicione političke linije i saradnju sa vlašću, dok izostanak te kandidature neki nazivaju i nedostatkom hrabrosti.
"Nisam se kandidovao jer želim da otvorim prostor za druge ljude i sprečim udar na našu listu 'Ajmo ljudi', koja je na republičkim izborima 14. na glasačkom listiću i osma na listi za beogradske izbore", izjavio je Tadić.
Tadić kaže da u koaliciji nije bilo saglasnosti do kraja oko predsedničke kandidature Šumarca, jer je deo stranaka očekivao njegovu kandidaturu.
 
On je rekao da zato poziva građane da glasaju za bilo kog opozicionog kandidata za šefa države, pre svega one koji će pojačati evropsku agendu i demokratiju u Srbiji.
 
"Poslednji smo krenuli na izbore i kampanju, ali svakako ćemo ući u republički i gradski parlament. Ne povlačim se iz politike, jer u politici nema dovoljno kompetentnih ljudi i boriću se do kraja", izjavio je Tadić u programu Radio-televizije Srbije.
 
Socijaldemokratska stranka je deo koalicije koju čine Nova stranka, 1 od 5 miliona, Tolerancija Srbije, Ujedinjeni pokret zelenih Srbije, Bošnjačka građanska stranka i Stranka Crnogoraca.
  • Milica

    17.03.2022 09:53
    Ipak
    Je Tadić gospodin u odnosu na đilasa ,jeremu nema snagu Vučka (a i postojanost i vrednoću) . Šteta što je izabrao politiku mogo biti glumac..
  • IQ80

    17.03.2022 08:38
    Ostani
    Borise! Sta god da si uradio, ovi su za 10! (DESET)! godina uradili mnogo gore stvari! Niko nije bio toliki kriminalac kao ova banda! Zanimanje "bot" nije bilo toliko rasprostranjeno.
    Iz policije nije nestajalo 80.000eu...
    Nije ubijeno dete u padu helikoptera zbog medijske paznje jednog coveka...
    Nije dato Kosovo... A zato si i pao...
  • Nikola

    17.03.2022 07:45
    *
    Govori čovek koji je uništio svoju političku karijeru jer je potpisao deklaraciju pomirenja sa socijalistima. Zaista briljantan potez jednog kompetentnog čoveka. Idi Borise već jednom sa političke scene i prestani više da nas smaraš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.