Dašić iz Sindikata medicinskih sestara: Po logici dr Grujičić niko nije umro od kovida u Srbiji

Izjave dr Danice Grujičić da se ne zna da li su lekari koji su umrli od kovida zapravo umrli "samo od kovida" je sramna i pokazuje "nepoštovanje prema preminulim kolegama".
To za Danas kaže Dragica Dašić iz Sindikata medicinskih sestara.
"Po toj logici možemo da kažemo da nijedan građanin Srbije nije umro od kovida. Nisu rađene obdukcije, ne možemo da dokažemo da je kovid uzrok smrti, sigurno su umrli od pridruženih bolesti. Pa ako je tako, zašto smo mi uvodili sve one mere, zašto se ceo svet zatvarao", navodi Dašić.
Podsetimo, prva na listi Srpske napredne stranke za parlamentarne izbore i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju KCS doktorka Danica Grujičić dovela je u pitanje tvrdnje da je Srbija zemlja u kojoj je veliki broj lekara stradao od kovida19, razljutivši tako pojedine svoje kolege.
 
Na konstantaciju potpredsednice DS Dragane Rakić da su mnogi lekari izgubili život od kovida19 dr Grujičić je rekla "dokažite da su lekari umrli 'samo od kovida'".
 
"Ja bih jako volela da vi kao filozof meni to dokažete. Kako možete da govorite o lažima", kazala je dr Grujičić.
 
Ona je rekla i da od kovida19 prema podacima Lekarske komore Srbije umrlo 84 lekara, da je prosečna starost preminulih kolega bila 60 godina, i da se oni "mogu dovesti u vezu sa koronom ali ne možemo biti sigurni da su samo od korone bolovali".
 
Kao što ne postoje pouzdani podaci o preminulim lekarima tako ne postoje pouzdani podaci ni o preminulim medicinskim sestrama i tehničarima.
 
Dragica Dašić objašnjava da je Sindikat medicinskih sestara tražio od Instituta Batut podatke o preminulim kolegama od kovida19, ali nikada ih nije dobio. Sagovornica Danasa kaže da ne veruje da će ove informacije ikada i biti podeljene sa javnošću.
 
"Podaci se kriju, a zašto se kriju, ne znam", kaže Dašić.
 
Ona kaže i da je u prethodne dve godine, prema podacima Komore medicinskih sestara i tehničara, preminulo oko 300 kolega. Pošto Komora ne raspolaže sa podacima o uzroku smrti, ne zna se koliko je njih stradalo zbog kovida.
  • Novosadanka

    17.03.2022 19:12
    Korona
    Ova doktorka je cist promasaj SNS.To sto je ona izjavila na RTS je sramotno nedostojno doktora i jako osiono i bezobrazno.Doktorko srami te se i lecite svoju frustaciju ali ne na svojim kolegama.Koliko treba da budete pogani da bi dobili funkciju na grbaci ovog naroda eee nemate vi ni casti ni postenja a srecom ni potomstva da naslede vas poganluk .SRAM VAS BILO U IME SVIH LEKARA I UMRLIH.SKLONITE SE OD NARODA KOLEGA,NESTANITE!!!!
  • Petrovic

    17.03.2022 12:41
    Ovi komentari su dokaz zasto ovde nikada nece valjati.
    Neverovatna je kolicina mrznje koju pojedinci isijavaju.
  • Неко

    17.03.2022 12:38
    Мишљење
    На жалост у Србији се масовно умире због потпуног колапса здравствено система. Не можете да добијете здравствену заштиту због фамозне короне. Значи не умиремо од короне већ због короне. Нашем здравствено систему је преостало још само опело.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.