Aida Ćorović na sudu jer je jajima gađala mural Ratku Mladiću, ona odbacila optužbe

Aktivistkinja Aida Ćorović odbacila je u Prekršajnom sudu navode iz prekršajne prijave kojom je okrivljena za kršenje javnog reda i mira.
Ona je okrivljena za ovaj prekršaj pošto je 9. novembra 2021. godine u Njegoševoj 38 jajima gađala mural posvećen osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.
U prijavi je navedeno da je Ćorović zatečana kako "baca jaja u pravcu stambene zgrade" i da je to "izazvalo negodovanje građana".
Ćorović je rekla da je 9. novembar Međunarodni dan borbe protiv fašizma i da je sa grupom aktivista bila ispred murala iako je skup bio zabranjen, a mural je čuvala grupa civila i mladića koji su krili lice kačketima i kapuljačama.
 
"Kad smo Jelena Jaćimović i ja bacile jaja na mural na nas se okomila grupa civila, dvojica od njih sa kapuljačama jedva da su bili punoletni. Bili su vrlo grubi. Niko od njih se nije legitimisao. To nije učinio ni policajac u civilu koji nam je tražio lične karte pre nego što su nas priveli u Policijsku stanicu Vračar", rekla je Ćorović.
 
Ona je naglasila da je tokom saslušanja u policiji kroz hodnik prošao jedan čovek u civilu, okrenuo se prema njoj i doviknuo: "Ratko Mladić ratni heroj".
 
Advokat Aleksandar Olenik, pravni zastupnik Aide Ćorović, rekao je da će sudu dostaviti snimke hapšenja kao ilustraciju grubosti kojima je bila izložena, sudsku dokumentaciju o povredama i spisak svedoka.
  • Jogi Letač

    23.03.2022 12:49
    @Zele ne lupetaj, mural posvećen zločincu nisu nacrtali vlasnici fasade, već obožavaoci lika i dela dotičnog. Oni ne dozvoljavaju vlasnicima da okreče vlastitu fasadu. Kada nemaš šta pametno da napišeš, bolje nemoj ništa pisati.
  • 9

    22.03.2022 17:16
    Kamo prijava
    za crtača ratnih zločinaca i za one koji tu
    kreaturu nisu skinuli sa naružene fasade?
    Taj spor normalni ljudi sa ovim ološem na
    vlasti skoro neće videti.
  • Rasa sa salasa

    22.03.2022 15:52
    Ratko Mladić - crno ispod nokta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.