Dvadesetogodišnjak se po treći put bori sa tumorom, neophodan novac za lečenje

Dvadesetogodišnjem Dušanu Jakšiću iz Obrenovca neophodna su sredstva za lečenje u zemlji i inostranstvu, specijalističke i kontrolne predmete, rehabilitaciju, terapiju i putne troškove.

Dušan je bio zdrav dečak sve do 2016. godni kada je ustanovljeno da boluje od Juingovog sarkoma.

Osmi razred osnovne škole zbog toga je završio na odeljenju pedijatrije Instituta onkologije i radiologije. U srednjoj školi postigao je odličan uspeh.

Bolest je pobedio već dva puta. Tumor se po treći put vratio 2020. godine, zbog čega mu je neophodna pomoć da dobije neophodnu terapiju.
 
Kako Dušan kaže za 021.rs, nedavno je bio u klinici u Istanbulu, gde dobija različite infuzije, lekove i injekcije, kako bi se izborio sa tumorima. Njegov sledeći odlazak u Tursku bi trebalo da traje oko tri meseca.
 
Nakon što pobedi bolest po treći put i završi sa lečenjem, Dušan želi da nastavi školovanje.
 
"Želja mi je da upišem medicinu, jer želim da u skoroj budućnosti pomažem ljudima, kao što i meni danas pomažu. Najverovatnije bih upisao medicinu u Beogradu, ali nije nemoguće da će to biti i u Turskoj, jer i ovde ima lekara kojima verujem", priča Dušan.
 
Kako kaže, najveći deo prikupljanja novca za njegovo lečenje se sada obavlja preko fondacije Budi human, ali i preko drugih fondacija.
 
"Lično poznajem mnogo dece i ljudi koji jesu ili su bili korisnici fondacija radi finansiranja lečenja, ali nažalost ne poznajem nikoga ko je išao preko državnog fonda. Sada je na sreću sakupljanje krenulo dobrim tokom i svako ko želi da pomogne i učestvuje u mojoj borbi sa ovom bolešću može da pošalje poruku 775 na 3030", napominje Dušan.
 
Dušanova komšinica Sanela, često je učestvovala u prikupljanju sredstava. U svom frizerskom salonu šišala je i pravila frizure kako bi obezbedila što više novca za njegovo lečenje. Ona za 021.rs kaže da se svi koji ga poznaju trude da mu pomognu.
 
"On je veoma dobar mladić. Završio je školu sa svim peticama, iako je bio u bolnici. Jedina želja mu je da nastavi da se školuje, da preživi i da bude sa svojim kolegama", navodi Sanela.
Dušanu je moguće pomoći:
 
Slanjem SMS poruke: 775 na 3030
 
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: human775 na 455
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000000006082-39
 
Uplatom na devizni račun: 00-540-0004335.7
IBAN: RS35160005400004335706
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
 
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.