Ruski manjinski savez biće 19. lista za narodne poslanike, počinje štampanje glasačkih listića

Republička izborna komisija dopunila je zbirnu izbornu listu za parlamentarne izbore, pa će se na glasačkom listiću naći 19, umesto 18 lista kandidata za poslanike u Skupštini Srbije.
Ruski manjinski savez biće 19. lista za narodne poslanike, počinje štampanje glasačkih listića
Foto: 021.rs

Na broju 19. nalaziće se "Ruski manjinski savez – Milena Pavlović, Pavle Bihali Gavrin (Srpsko ruski pokret, Srpsko ruska partija Vukovi, Pokret Grka Srbiza)", što je lista koja ima status liste nacionalne manjine.

Komisija je odluku donela na osnovu presude Upravnog suda, na osnovu žalbe koju su predstavnici te liste podneli na rešenje RIK kojim se odbija proglašenje liste.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević naveo je da će se glasački listići za parlamentarne izbore štampati u 29 jezičkih varijanti, u zavisnosti od toga u kojim opštinama je koji jezik u zvaničnoj upotrebi.
 
On je obavestio i da večeras u 22 sati počinje štampanje glasačkih listića za izbore za narodne poslanike.
 
I Gradska izborna komisja Beograda saopštila je da je dopunila zbirnu izbornu listu zbog Upravnog suda.
  • Zare

    23.03.2022 09:16
    Legalizovan kolaboracionizam. Kakva smo mi to drzava?!
  • ja

    22.03.2022 19:41
    nije mi jasno
    Da li imamo u Srbiji pripadnika Ruskog naroda, a da su naši državljani? I ko to u svojoj državi osniva partiju koja u svom nazivu ima ime drugog naroda, ma koliko god imali simpatija za Ruse? Oni imaju svoju, a mi (valjda) svoju državu.
  • Laloš

    22.03.2022 18:58
    Jedini problem je što svi u ovom "savezu" ili ne znaju Ruski ili ga znaju na nivou osnovne škole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija