Bebac svim strankama: Šta ćete posle izbora uraditi za roditelje?

Roditeljski portal Bebac poručio je svim strankama koje učestvuju na parlamentarnim izborima da roditelji više ne mogu da čekaju i da su potrebne sistemske promene u gotovo svim oblastima.
Bebac svim strankama: Šta ćete posle izbora uraditi za roditelje?
Foto: Pixabay
"Prethodna Vlada u svom mandatu nije rešila neke od suštinskih problema roditelja. Pitamo vas - šta ćete vi uraditi za roditelje", navedeno je u saopštenju na portalu Bebac.
Pozvali su nosioce svih 19 lista da pomognu roditeljima da odluče kome da daju svoj glas i apelovali na njih da iznesu konkretan plan za rešavanje problema.
Neki od tih problema su nedostatak ginekologa i nedostupnost preventivnih pregleda žena pre i tokom trudnoće - sistemsko zanemarivanje porodilišta, korupcija i nedopustiv tretman žena na porođaju, umanjenje naknada zarada na porodiljskom odsustvu i odsustvu radi nege deteta i kašnjenje naknada trudnicama na bolovanju.
 
Kao problemi su navedeni i mali iznosi dečijeg dodatka, a veliki broj uslova za dobijanje prava za ovu vrstu pomoći - izostanak adekvatne podrške samohranim roditeljima, neravnopravan položaj mama preduzetnica, nedostatak mesta u vrtićima, veliki broj nezaposlenih trudnica i mama, skupo školovanje i neizvezno okruženje i ekonomska nestabilnost roditelja.
  • Ali

    24.03.2022 08:52
    Stvarno
    Samo neka Bebac ćuti...
  • 49

    24.03.2022 07:05
    Ko još u njih veruje?
    U Srbiji obećanja nisu skupa.
  • Mezimce

    23.03.2022 22:49
    Pravo pitanja
    Svaka cast za pitanje portalu Bebac.
    Najlakse je obecati,a nas sve manje u zemlji...
    Uslovi demografske politike stimulatvni samo za one koji su na ivici egzistencije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.