Građani na protestu zatražili od Vučića da pokaže sve ugovore sa kineskim firmama

Sa protesta grupe građana Bora i okolnih sela ispred ambasade Kine, zatraženo je od predsednika Aleksandra Vučića da objavi sve ugovore koje je potpisao sa Ziđinom i ostalim kineskim kompanijama.
Protest je protekao bez incidenata, a građani su ispred ambasade ostavili transparente sa natpisima "Stop trovanju borske dece", "Život ispred profita" "Ne damo Bor", "Čija je naša dedovina"...
 
Protestu su prisustvovali i predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta i kandidatkinja za predsednicu Srbije koalicije "Moramo" Biljana Stojković.
Jovanović je rekao da su u Beograd danas došli građani Krivelja, Bora, Slatine...
 
"To su ljudi kojima Kinezi truju zemlju i vodu i otimaju im zemlju", rekao je.
 
Kazao je da su se okupili ispred kineske ambasade kako bi poručili da se sa tim mora odmah prestati i naglasio da poštovanje ekoloških standrada u Srbiji mora da važi za svaku kompaniju.
Rekao je da su okupljeni došli da to kažu predstavnicima kineske ambsade, jer, kako je naveo, "Vučić se dogovorio sa njima i to ne sme da uradi".
 
"Tražimo da Vučić stavi na uvid javnosti sve tajne ugovore koje su potpisani sa Ziđinom i ostalim kineskim kompanijama", naveo je Jovanović.
 
Meštani su na protestu govorili da im ta kineska kompanija, zahvaljujući domaćem Zakonu o eksproprijaciji, "otima zemlju".
 
Naveli su da nisu protiv rudarenja koga je uvek bilo i biće u Boru, ali da sve mora da se obavlja u skladu sa ekološkim standardima i po zakonu.
 
Nezadovoljni građani prethodno su se okupili ispred zgrade televizije Pink odakle su u koloni došli da zgrade ambasade Kine.
 
Skup kao i zgradu ambasade obezbeđivala je policija.
  • Ako imate hrabrosti

    28.03.2022 08:17
    Botovi,
    Raspitajte se malo o rezultatu ispitivanja "Batuta", pa onda kada se naježite i ako tada budete smeli da se pogledate u ogledalu onda razmislite i koga ste podržavali i šta ste pisali po portalima.
    Pomoćiće ako krenete javno da se izvinjavate i pišete priznanja po portalima.
    A svakako ćemo i dalje živeti zajedno u istoj ovoj sredini.
  • Nikad zadovoljni

    28.03.2022 07:59
    Kad rudnik nije radio, dedovinu niko pominjao nije, već prodavali kuće i stanove za 2000 eura. Kad rudnik radi, setili se dedovine u korovu, sad kukaju da ne mogu da dišu. Svakom delu Srbije, ima nekih koji traže nešto od države i Boga da padne, po mogućstvu u dvorište, gratis i po koja poluga zlata... A dedovina širom Srbije zarasla u korov, kuće napuštene, dedovina zaboravljena, ali se čuči na pragovima velikih gradova i čeka bolji život, sam od sebe, ili sam od nekog drugog... O radu, žuljevima i svom trudu i znoju - ni reči. Ja živim na dedovinu, koja nije velika, i moji naslednici. Radimo, znojim se i sami se borimo i za udoban, i za zdrav život. A i vaš, koji samo naričete! Eto, upravo smo posadili 30 stabala šljiva, sve do praga kuće i besplatno pošumili jedan proplanak koji i nije naš, već nekog nesrećnika što odavno bleji po Obrenovcu, tražeći sreću a nikako da je nadje...
  • Sabahudin

    28.03.2022 07:07
    Omerović
    Vi iz opozicije, da možda ne očekujete povratak žutih na vlast? Probudite se! Danas je 2022. g. Srbija je slobodna, prosperitetna, bogatija zemlja. Zemlja u kojoj se ljudima vratio osmeh na lice...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija