Manojlović: Vlast najavljuje nestašicu hrane, a najplodniju zemlju poklanja stranim kompanijama

Direktor kampanje "Kreni-promeni" Savo Manojlović rekao je da su, ako u Srbiji bude gladi koju vlast najavljuje, odgovorni upravo oni koji su ekološki štetnim projektima uništili zemlju.

"Ako se najavljuje nestašica hrane, zašto najplodniju zemlju 'za siću' poklanjamo kompanijama koje će nas zauzvrat zagaditi", upitao je Manojlović na mitingu u Loznici.

On je podsetio da "Kreni-promeni" namerava da Skupštini Srbije predloži zakon o zabrani iskopavanje litijuma i bora, čime će "zaštititi celu Srbiju jer ona nije na prodaju".

"Kreni-promeni" poziva građane da potpisima podrže ovu narodnu inicijativu.
 
Predstavnica udruženja "Ne damo Jadar" Marijana Petković rekla je da premijerka Srbije Ana Brnabić u javnosti "konstantno širi laži da je ova vlast završila sa Rio Tintom, dok stanje na terenu ukazuje suprotno".
 
"Direktorica 'Rio Save' koja je ćerka-firma 'Rio Tinta' rekla nam je: 'Ko god pobedi na izborima, rudnika će biti'", navela je Petković.
  • Djekson

    28.03.2022 15:10
    Savo
    Daj Savke na koj nacin bi ti Doveo Investitore u Srbiju i gde bi oni Otvarali svoje Fabrike
    Kako bi ti Savke Zaposlio Narod
    Pricaj nam malo o Tome
  • kako

    28.03.2022 12:24
    čovek
    montira , a zgubidani padaju na fore hehe! taj osim za sebe , ni za šta drugo ne brine ! javilo mu se da sad palamudi , a parice kaplju ...
  • predrag

    28.03.2022 07:56
    Poklanja ..sta ces.
    To radi svaka ne-narodna vlast, a narod nece narodnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.