Počinje istraživanje o medijskoj pismenosti gimnazijalaca, prvo u Beogradu pa u ostatku Srbije

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka počinje istraživanje od nacionalnog značaja "Medijska pismenost i medijske navike učenika i nastavnika gimnazija u Srbiji".
Počinje istraživanje o medijskoj pismenosti gimnazijalaca, prvo u Beogradu pa u ostatku Srbije
Foto: Pixabay
Iz Zavoda je saopšteno da prva faza istraživanja obuhvata gimnazijalce i njihove profesore iz Beograda kako bi se istražilo njihovo poznavanje digitalne medijske pismenosti i navika.
Onlajn upitnik biće poslat svim beogradskim državnim gimnazijama kako bi reprezentativnost i pouzdanost uzorka bili što veći.
Nakon toga istraživanjem će biti obuhvaćene gimnazije iz čitave Srbije.
 
Zavod navodi da "u eri fejk njuza i senzacionalističkih medijskih informacija ovim istraživanjem želi da strateški doprinese boljem razumevanju milenijalaca u odnosu na sadržaje koje dobijaju preko digitalnih medija".
  • Mile rent-a mozak

    28.03.2022 17:19
    Po objavljivanju rezultata 3 medijski najpismenija gimnazijalca dobijaju posao u Informeru i stipendiju za svo vreme školovanja na Akademiji za mlade lidere. 4-to i 5-to plasirani stipendiju za prestižne univerzitete po želji : Megatrend, Edukons ili Kriminalističko-policijskijski, da bi poslednjih 5 - ro nagrađenih dobili stalni radni odnos u Kancelarijama za mlade, rad od kuće, 90 000 plata i radna obaveza botovanja. Profesori će biti preko sindikata na izletu u najlepšem srpskom izletištu Busije. Živeli i živela Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija