Klačar: Ništa se dramatično ne menja 4. aprila, Vučić i SNS favoriti

Situacija u ponedeljak, 4. aprila, posle izbora, neće biti mnogo drugačija, jer trendovi pokazuju da su Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka favoriti.
To je rekao izvršni direktor CeSID Bojan Klačar. 
"Verujem da će deo opozicije biti nezadovoljan izbornim uslovima i da može biti nekih protesta, ali ništa dramatično se neće desiti. Kada je reč o trendovima, Vučić i SNS jesu favoriti. Ne možemo reći više od toga, jer će pravu sliku pokazati istraživanja koja sprovodimo ove nedelje", rekao je Klačar za K1.
Od izlaznosti će sve zavisiti, smatra on i dodaje da, uz Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije, cenzus prelaze i koalicije Ujedinjena Srbija i Moramo, dok će oko cenzusa biti koalicija Nada, Dveri i Zavetnici, koalicija "Ajmo, ljudi" i suverenisti.
 
Radikali će ostati ispod cenzusa, rekao je Klačar, koji je napomenuo da ove godine ima 80.000 birača manje nego na proteklim izborima.
 
Klačar smatra da će izlaznost 3. aprila biti veća nego obično, jer postoji "puna politička konkurencija i izbori se percipiraju kao važni".
 
"Izlaznost će biti od 55 do 57 odsto, što je od 3,5 do 3,7 miliona glasača. Za mene bi veliko iznenađenje bilo da izlaznost bude oko 60 odsto ili veća", zaključio je Klačar. 

Komentari 100

  • 002211

    01.04.2022 09:15
    Ako oni ne izgube, biće još gore.
  • Dax

    31.03.2022 14:02
    @Grof Sekereši
    Pa idi na vikendicu i ne prati izbore, to nije tvoja briga. Tebi je dobro, a imaš i vremena.. Mir, stabilnost i ostala sr.. Jel tako?
  • Zemlja čudesa

    31.03.2022 07:30
    @Антун Шупак
    Виђење нормалности из угла ненормалне особе је увек дискутабилно. Мене више занима зашто неко пада тако ниско да се продаје за сендвич и црвену.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.