Janković: Od demokratije smo udaljeniji nego u Miloševićevo vreme, režim u panici

Kandidat koalicije Ujedinjena Srbija za gradonačelnika Beograda Vladeta Janković izjavio je da smo danas u Srbiji, sa vlašću Aleksandra Vučića, od demokratije udaljeniji nego u vreme Miloševića.
"Možda je to samo moj utisak, ali bih rekao da su nosioci režima u panici i da izbore doživljavaju bukvalno kao borbu za goli život. To mora biti posledica saznanja o raspoloženju javnosti", rekao je Janković u intervjuu za list Danas.
Prema njegovim rečima, "strah se oseća i u biračkom telu".
"U korenu tog straha je, s jedne strane, dugogodišnji pritisak na građane i uslovljavanje njihovih elementarnih prava dokazima lojalnosti, kakvi su prisustvo na mitinzima ili fotogafisanje glasačkog listića", rekao je Janković.
 
Kako je dodao, "s druge strane, objektivnu opasnost od posledica rata u okruženju režim zloupotrebljava sistematski podižući napetost i preteći oskudicama, koje samo neuništivi vođa može da spreči".
 
"Prema našim podacima od prošle nedelje, skoro su potpuno izjednačene režimske i opozicione snage, s tim što su prve u blagom ali stalnom opadanju, a druge konstantno rastu", rekao je Janković na pitanje o predizbornim anketama.
 
On je naveo i da "u okolnostima kakve su trenutno, ne može se dovoljno naglasiti značaj kontrole izbornog procesa, dok će bez ikakve sumnje najviše zavisiti od izlaznosti".
  • Pićuka

    29.03.2022 16:32
    @koliko
    Stručnjaka iz SNS a ne znaju ništa. Ti su najgori koji ne znaju a misle da znaju. Evo, ti prvi ne znaš kakva je struktura našeg BDP-a koji i nije nešto kada se uzme dugoročni presek. Recimo Porast BDP-a je bio i 14% pre ovog tvog šarlatana. Loše je kaada neznlice hoće da se dočepaju vlasti ali goreje kada na vlasti imaš neznalice i fukare.
    Živela Srbija.
  • Prosvetitelj botova

    29.03.2022 09:56
    Pozajmljen komentar
    Poštovani botovi,
    Želim da vas u najkraćem edukujem da više ne živite u zabludi i da više ne širite istu. Da bot bude zdrav.
    Da li ste znali da je 2012. g. spoljni dug 14 mlrd evra a 2022. g. je spoljni dug 31 mlrd evra plus 15 mlrd evra kredita?
    Da je od 2000. do 2010. godine rast BDPa oko 75%. Od 2012. do 2022. godine rast BDPa jedva 30%.
    Da je tek 2019. pre korone BDP dostigao nivo BDP-a od 2008. godine.
    Da je maja 2012.g: cena sirove nafte na berzi za barel 120$ a evrodizel na pumpama: 147,30 din/l a marta 2022.g: cena sirove nafte za Barel: 107$; a evrodizel: 187,30 din litar
    Da je u odnosu na 2011. g., u 2021.godini u Srbiji za oko 40% manja je proizvodnja povrća?
    Da smo 2012. godine imali smo oko 30 dana godišnje sa lošim vazduhom a 2021.godine 230 dana ?
    Ako je AV izgradio najviše bolnica u zadnjih 50 god, zašto se 2012. na operaciju kuka čekalo 2 god, operaciju srca godinu dana, a danas se na operaciju kuka čeka 4 g, operaciju srca 3 g.? Da opozicija nije zagadila vazduh, nije trpala reke u cevi, nije dala Rio Tintu da kopa i nije obećala rudnik, nije imala Nevolju da melje ljude u ćevap, i nije nas zadužila 35mlrd€, kao ova vlast. Da su ovi za predhodnih 10 godina vlasti jedino uspešno su obesmislili sve u ovoj zemlji. Obesmislili su medije, državu, kulturu, istoriju, moral, etiku, prosvetu, vojsku, dijalog. Celo društvo i cela zemlja počivaju na besmislicama polupismenih neznalica i vi pristajete kao normalan čovek da učestvujete u tome.
    I šta ćemo sad?
  • Bivši Radikal

    29.03.2022 09:16
    Vladeta je to očekivano lepo objasnio korektnim rečnikom.
    Režim podjednako tako zastrašuje i svoje "aktiviste".
    Ja sam čuo da "viđeniji" naprednjaci između sebe pričaju da je za njih svaki dan na vlasti dan na slobodi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija