Tadić o obmani zvanoj "prosečna plata": Ja jedem biftek, ti jedeš krompir, zajedno jedemo gulaš

Lider SDS okosnice koalicije "Ajmo ljudi", Boris Tadić, kaže da je opozcija izgubila ideologiju ali i da je vlast bez nje, te da se sve svelo na statističke obmane.
"Neće glasač da glasa za programe jer ih ne čita, ali će glasati za sažetak i jasnu poruku iz koje će vagati da li mu je to korisno ili ne. Zato je porezentacija važna. Politika opozicije u ovih 10 godina se svela na površinu - da smenimo Vučića. To ne može tako. Nije imala ideju, ali nije ni on. On je sveo politiku na puku statističku obmanu. I to je problem. Oni imaju rezultate, ali za deset godina svako bi imao rezultate", naveo je Tadić za Novu TV.
Prema njegovim rečima, sada se ne može diskutovati o dobrim stvarima kada se nameće iracionalnost u politici u svakom segmetu.
"Obmane su na svakom koraku, poput prosečne plate. To je ono, ja jedem biftek, ti jedeš krompir, zajedno jedemo gulaš. To vam je prosečna plata. Ali onaj što jede krompir ima problem, i zdravstveni i opstanak njegovog tela, organizma, porodice i slično", navodi on.
 
Upitan da li među predsedničkim kandidatima nedostaje građanska opcija i da li je Biljana Stojković, kandidatkinja koalicije "Moramo" dovoljna, on odgovara da nije.
 
"Biljana Stojković, na žalost, nije politički profilisana iako je pokazala hrabrost da preuzme kandidaturu u ovim kompleksnim okolnostima serije konzervativnih desnih kandidata. To je šteta, jer se opozicija nije konsolidovala prethodnih godina, a mogli smo se dogovoriti oko mnogih stvari. Između ostalog o ideološkoj i programskoj ponudi", rekao je on.
 
Upitan zašto, naveo je da su ideologija i politika sklonjene u drugi plan i u vlasti i u opoziciji.
  • Maks

    29.03.2022 20:56
    Tadic
    Propustio si sansu nisi smeo da dozvolis da fabrike I radnici ostanu bez svojih fabrike I zavrse na ulici zahvali Vlahovicu I Doinkicu za svoj pad. Ovaj gos. nesto radi.
  • Liman 2 @ B

    29.03.2022 20:31
    Nema drugog kruga, Vucic pobedjuje!
  • Milanče

    29.03.2022 19:25
    matematika
    Jel predložio neku genijalnu matematiku, takvu da svi jedemo biftek ili neku novu metodu po kojoj se računa prosečna plata. Jadan, nema pojma o računu i o metodama računanja ali u neznanju koristi politiku za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.