Potpukovnik Dejan Stanojević poginuo u misiji UN u Kongu

Pripadnik Vojske Srbije, potpukovnik Dejan Stanojević poginuo je prilikom zadatka izviđanja iz vazduha u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Potpukovnik Dejan Stanojević poginuo u misiji UN u Kongu
Foto: 021.rs

Na istoku te zemlje došlo je do pada helikoptera u kojem je stradao i pripadnik Vojske Srbije.

Prema prvim informacijama, na helikopter je pucano sa zemlje, nakon čega se vazduhoplov zapalio i srušio. U padu helikoptera nije bilo preživelih.
Potpukovnik Dejan Stanojević je rođen 22. decembra 1979. godine. U Vojsci Srbije je od 28. septembra 2002, a u misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo se nalazio od 24. oktobra 2021. godine.
 
"Vojska Srbije je njegovim odlaskom izgubila časnog pripadnika, vrsnog starešinu i eksperta jedinica za elektronska dejstva. Tokom bogate vojničke karijere više je puta nagrađivan i pohvaljivan, a iza sebe je ostavio suprugu i dvoje maloletne dece", saopštilo je Ministarstvo odbrane.
 
Kako se dodaje, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije preduzeće sve neophodne mere za povratak tela pokojnog Dejana u Republiku Srbiju i pružiće svu neophodnu pomoć njegovoj porodici. Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.
 
Da se pripadnik Vojske Srbije nalazio sa još sedam osoba u helikopteru Ujedinjenih nacija koji se danas srušio u Kongu, na području gde se vode borbe sa pobunjenicima, objavile su ranije i UN. Posadu helikoptera je činilo šest Pakistanaca, a u letelici se nalazio i pripadnik ruske vojske, saopštila je mirovna misija UN u Kongu.
 
Vojska Konga tvrdi da su helikopter oborili pobunjenici iz pokreta M23, što je ta organizacija demantovala, javio je ranije večeras Rojters.
  • Aleksa

    30.03.2022 00:09
    Ti koje šalju tako, u UN misije, su jedini do čina došli pošteno , zaslugama.

    Počivaj u miru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.