Vučić: Srbija je danas zemlja kranova i dizalica, san mi je da bude umrežena autoputevima i prugama

Srbija je danas jaka i stabilna država, faktor mira i stabilnosti, zemlja kranova i dizalica, novih fabrika i radnih mesta, napisao je u autorskom tekstu za Blic predsednik SNS Aleksandar Vučić.
Vučić: Srbija je danas zemlja kranova i dizalica, san mi je da bude umrežena autoputevima i prugama
Foto: 021.rs
"Danas se u Srbiji više ne priča o tome kada će se živeti bolje, nego o tome šta još možemo da uradimo kako bi se dodatno poboljšao kvalitet života građana. To je ono za šta smo se svakodnevno borili, teškim i mukotrpnim radom", naveo je on.
Pošto je nabrojao šta je sve učinjeno u prethodnom periodu Vučić je istakao: 
"Kada pogledate ove rezultate i planirane projekte, zaista bi trebalo da budemo ponosni jer smo od Srbije napravili jaku i snažnu državu. Ali, ja spadam u one koji nikada nisu u potpunosti zadovoljni i koji znaju da uvek može više i bolje".
 
Podsetio je da su dve velike krize koje su pogodile ceo svet, najpre pandemija koronavirusa, a sada i sukob Rusija-Ukrajina, uzdrmale i mnogo jače ekonomije od naše i ocenio da je Srbija u potpunosti stabilna, dobro se bori sa svim izazovima, i nastavlja da se gradi.
 
"Naš san danas je da Srbija 2025. godine bude zemlja umrežena autoputevima i modernim železničkim prugama, u kojoj će svaka kuća imati priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, i u kojoj će svaki građanin imati još bolji kvalitet života", poručio je Vučić.
 
Dodao je da im njihova dela daju legitimitet da građanima sa potpunom sigurnošću, i pod punom odgovornošću, mogu da obećaju da će prosečna plata do kraja mandata naredne Vlade da bude 1.000 evra, a penzija 500 evra. 
 
Vučić je za Politiku izjavio će posle izbora učestvovati u izboru vlade i da će se zatim povući sa čela stranke.
 
"Deset godina na čelu stranke je dug period, to je period u kojem Srpska napredna stranka nigde nije izgubila, to je neverovatno, i vreme je da se neko drugi tome posveti", rekao je Vučić.
 
Dodao je da će "izborna volja građana biti toliko jasno izrečena da ne može biti jasnija".
  • Bojan

    31.03.2022 19:28
    Bananaland
    Zemlja mita i korupcije,zemlja u kojoj radnici rade u javnom sektoru deceniju i vise nezakonito na odredjeno vreme preko lizing agencija jer nemaju vezu i nisu bitni direktorima, bez obzira na trud i zalaganje na radnom mestu.Zemlja gde se ceni koga znas a ne sta znas.
  • Istoričar

    31.03.2022 14:59
    Pamtite me
    Ovo nije prvi put u istoriji da neko ima ovakve snove. Istorijska činjenica je da su i ostvareni, traju ti putevi i danas. Ali snivač tih snova upamćen je i po još nekim delima
  • Лиманац

    31.03.2022 13:30
    Мир. Стабилност. Вучић.
    Живела Србија!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.