Pijačari prenoćili kod Predsedništva, ne odustaju dok im se ne ispune zahtevi

Pijačni prodavci, koji su u sredu protestovali u centru Beograda, prenoćili su ispred zgrade Predsedništva Srbije, kako bi ukazali na probleme koje će im doneti uvođenje fiskalnih kasa.
Saobraćaj u ulici Kralja Milana je blokiran, javlja N1.
U protestu učestvuju predstavnici pijačnih prodavaca iz nekoliko gradova u Srbiji.
Oni najavljuju da se neće povući sa ulica i odustati od blokada saobraćaja dok se ne ispuni njihov zahtev da budu izuzeti od primene propisa o elektronskoj fiskalizaciji.
 
Novim Zakonom o fiskalizaciji propisano je da prodavci na pijacama od 1. maja moraju da imaju fiskalne kase. To se ne odnosi na prodavce poljoprivrednih proizvoda.
  • Slavko

    31.03.2022 15:24
    Ne buni se ovde poljoprivrednik jer je on na njivi,buni se svercer iz Madjarske, Nemacke koji neće da plati porez .
    Podrška kasama OBAVEZNO
  • Lila

    31.03.2022 12:52
    PIJACA - BOGATSTVO
    Podrška ovim vrednim ljudima. Samo sad nije vreme jer vlast ima koristi da budete u Beogradu a ne u mestu gde će te glasati. Dobro razmislite, za promenu će te lako izboriti posle 3 aprila kad se bude desila promena.
    U nedelju, zato glasajte za sebe ⏰✍
  • Mili

    31.03.2022 10:50
    Bravo ljudi na hrabrosti. Puna podrška i izdržite do kraja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija