Veliki broj političara iz Republike Srpske glasao na izborima u Srbiji

Veliki broj političara iz Republike Srpske glasao je u Banjaluci ili u Beogradu na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji.
Veliki broj političara iz Republike Srpske glasao na izborima u Srbiji
Foto: 021.rs
Na biračkim mestima u Banjaluci glasali su srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Narodne skupštine RS i predsednik DEMOS Nedeljko Čubrilović, predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović, kao i predsednici Ujedinjene Srpske (US) i Socijalističke partije Srpske (SPS) Nenad Stevandić i Goran Selak.
Premijer RS Radovan Višković glasao je u Beogradu, kao i potpredsednica PDP Jelena Trivić, koja će biti kandidatkinja za jednu od predsedničkih funkcija na opštim izborima u BiH.
Svi oni, pored državljanstva BiH, imaju i državljanstvo Srbije.
 
Na predsedničkim i parlamentarnim izborima u Srbiji danas u BiH na 15 biračkih mesta pravo glasa ima oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH, uključujući i građane sa dvojnim državljanstvom, koji su se do 12. marta upisali na birački spisak.
 
Glasačka mesta su otvorena u Sarajevu, Banjaluci, Trebinju, Mostaru, Višegradu, Doboju, Rudom, Drvaru, Prijedoru, Bijeljini, Loparama i Zvorniku.
 
Na području Banjaluke registrovano je oko dve hiljade birača, a do 15:30 časova na dva glasačka mesta izašlo je 60 odsto birača.
 
U Doboju je do 12 časova glasalo 51 odsto upisanih birača.
  • 9

    03.04.2022 19:19
    Nezajažljiva
    ghamad bila i ostala. Kada im je tako "lijepo u njiha "
    šta će ovDije?
    Nama je dovoljno lepo i bez njih.
  • NN

    03.04.2022 18:29
    Novosadjan @ To su nasi ljudi, a vi ste ovde samo sticajem nesrecnih istorijskih okolnosti.
  • as

    03.04.2022 18:29
    a
    Pa i buduci predsednik ce imati pravo glasa u Hrvatskoj.
    Srbija je potpisnik i garant Mirovnog sporazuma i ako neki predsednicki kandidati javno govore da ce ukinuti RS,onda je sasvim razumljivo da ljudi u dijaspori a narocito u RS imaju pravo da odlucuju o svojoj sudbini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija