RIK: Izlaznost u Srbiji oko 60 odsto, u Vojvodini glasalo 53,29 odsto, u Beogradu znatno manje

Na teritoriji Srbije, bez Kosova i Metohije, do 18 časova glasalo je 50,82 odsto upisanih birača, izjavio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević.
RIK: Izlaznost u Srbiji oko 60 odsto, u Vojvodini glasalo 53,29 odsto, u Beogradu znatno manje
Foto: 021.rs
On je rekao da je u Beogradu izašlo 48,05 odsto birača, u Vojvodini 53,29 odsto, u Šumadiji i zapadnoj Srbiji 52,01 odsto, a u južnoj i istočnoj Srbiji 50,75 odsto.
Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević ocenio je "da će statistički gledano u Srbiji do zatvaranja biračkih mesta glasati između 58 i 60 procenata birača".
On je rekao da na biračkim mestima nisu zabeležene veće nepravilnosti.
 
Dimitrijević je kazao da je u Kruševcu nekoliko momaka napalo članove biračkog odbora, koji su izašli na teren da bi omogućili građanima koji nisu mogli da dođu na biračko mesto da glasaju, i uzeli im izborni materijal. On je rekao da je policija brzo intervenisala, pronašla počinioce, a članovima biračkog odbora je vraćen izborni materijal.
 
Dimitrijević je istakao da će svim biračima koji se ispred biračkih mesta zateknu u 20 časova, kada je predviđeno njihovo zatvaranje, biti omogućeno da glasaju.
 
Ocenio je da je "ovo bio jedan divan dan za Srbiju, pravi praznik demokratije".
 
Upitan da li RIK ima saznanja da se na nekim biračkim mestima ne identifikuju glasači, odnosno da im se ne uzimaju lične isprave, Dimitrijević je odgovorio da takva saznanja nemaju.
 
Na pitanje novinara da li RIK ima saznanja da su u Kaću posmatrači Lokalnog fronta fizički sprečeni da obave svoj posao i o incidentu koji se dogodio u Berlinu, Dimitrijević je odgovorio da nemaju saznanja ni o tome.  
  • NS

    03.04.2022 20:42
    Laz
    Laz

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.