EPS će uvoziti 500 tona uglja dnevno od pljevaljskog rudnika

Rudnik uglja Pljevlja i Elektroprivreda Srbije uspostavili su saradnju koja podrazumeva isporuku Srbiji oko 500 tona uglja dnevno, potvrđeno je u EPS-u.
EPS će uvoziti 500 tona uglja dnevno od pljevaljskog rudnika
Foto: Pixabay
Dogovor su na sastanku u Beogradu, 31. marta, postigli v.d. direktora EPS-a Miroslav Tomašević i izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić.
Kalorijska vrednost uglja za koju je EPS zainteresovan kreće se od 7.500 do 8.000 kJ/kg, prenosi CdM.
 
Kada je reč o ceni i transportu, oni će biti zvanično definisani u narednom periodu.
Milan Lekić je rekao da cena svakako neće biti manja u odnosu na postojeću cenu po kojoj se ugalj distribuira Termoelektrani Pljevlja (TEP), iako je reč o uglju manjeg kvaliteta u odnosu na onaj koji se isporučuje TEP.
 
"Tokom ove kalendarske godine načelno je dogovoreno da se isporuči oko 300.000 tona uglja, sa tendencijom da ta količina ubuduće bude povećana. Dogovoreno je da Rudnik uglja Pljevlja u narednom periodu formira cenu i da se podrobnije definišu svi elementi saradnje. Prema određenim pretpostavkama, u planu je da se na dnevnom nivou isporučuje oko 500 tona uglja", naveo je Lekić.
 
Kako je dodao, troškovi transporta prema Prijepolju ili Lazarevcu, u zavisnosti od definitivne odluke gde će biti distribuiran ugalj, biće u potpunosti pokriveni od strane EPS-a.

Teme

EPS
  • Realista

    04.04.2022 22:19
    medeni mesec je prošao...
    ...i sada je vreme za opšti HC!
  • Kaja

    04.04.2022 20:23
    Sad su vam Crnogorci dobri? Ne smeta vam Milo? Što niste uvezli od velikog prijatelja Orbana?
  • Savesni gradjanin

    04.04.2022 17:27
    Toliko o uglju koji se iskopava u Srbiji i kako se iskopavanje vrši bez problema.
    Ima da nas uvale u dug sa EPS-om samo tako

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija