CRTA: SNS u Beogradu osvojio 38 odsto, Tadić ispod cenzusa

Posmatračka misija Crta objavila je, na osnovu 99 odsto obrađenog uzorka, da je najviše glasova na izborima u Beogradu osvojila lista "Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve" i to 38,1 odsto.

Sledi lista "Vladeta Janković – Ujedinjeni za pobedu Beograda" sa 21,3 odsto glasova, a zatim lista koalicije "Moramo" sa 10,8 odsto glasova.

Lista oko Socijalističke partije – "Toma Fila – gradonačelnik Beograda" osvojila je 6,9 odsto glasova.
Sledi koalicija NADA sa 6,3 odsto glasova i stranka Zavetnici sa 3,5 odsto, kao i koalicija Boško Obradović - Dveri/POKS sa 3,4 procenta osvojenih glasova.
 
Koalicija Borista Tadića - "Ajmo ljudi" sa 2,8 odsto glasova nije prešla cenzus, kao ni Suverenisti sa 2,2 odsto i Srpska radikalna stranka sa 1,6 odsto.
 
Cenzus nisu prešle ni liste "Nemanja Šarović – za sav normalan svet" sa 0,6 odsto i Ruski manjinski savez sa 0,4 odsto osvojenih glasova.
 
Crta je navela i da je bilo 2,1 odsto nevežećih listića dok je izlaznost na beogradskim izborima iznosila 57,2 odsto.
  • @Bane B.

    05.04.2022 06:19
    Pa u BG je mnogo bolje
    Pa u Beogradu je plata mnogo iznad prosečne, a kad im još u ovoj bedi platimo bahanaliju sa izgradnjom metroa, neće ni morati da izlaze na izbore, jer bi mogli samo sebi na naškode...
  • Pera

    04.04.2022 23:57
    Deprimiran
    Rezultati izbora i izlaznost su deprimirajuci. Prodje mi ceo zivot u drzavi koju vode lazovi, kriminalci i kleptomani. Beogradjani su nule, mrzi ih da pomere zadnjicu i glasaju.
  • Neporazeni

    04.04.2022 23:21
    Nije sve tako crno
    Ovo je najgori rezultat SNS-a ikad
    2014 su imali 158 poslanika
    2016 su imali 139, a sada 120..
    U odnosu na bojkot izbore 2020, Vucic ima skoro pola miliona glasova manje.
    U odnosu na 2016g, izlaznost je manja za 60k, a broj glasova SNS manja za 220k.
    2016 godine, kad je cenzus bio 5%.. broj glasova ispod cenzusa je bio 115k
    Ove godine cak 250k..
    Da kojim slucajem nisu propali glasovi od Radulovica i Tadica, nego da su isli u koaliciju sa srodnim strankama, broj mandata SNS-a bi spao na manje od 110, a SPS bi ostao na ispod 30

    U Beogradu je neizvesno, ali i to je neka pobeda. U odnosu na 2018g 21 odbornik manje iz vladajucih stranaka. Sto je pad od 30%..

    Najveci gubitnik ovde je narod, i to zbog opozicije. Mnogo su i dalje podeljeni. Ali tu smo da naucimo. Sad je sta je tu je, ne bi valjalo da budu neki vanredni za 2g, jer ce da se povampire, nece biti energije kao na ovim. A i dosta je vise vanrednih, treba nam kontinuitet. Narod neka dobro isprati rad parlamentarnih stranaka, i nek opozicija izvuce neke pouke iz ovoga, pa cak i vlast. I nadamo se boljim vremenima i rezultatima u buducem periodu. Prodrman je dosta, iako na prvi pogled ne izgleda tako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.