PIO fond šalje penzionere besplatno u banje, evo koji su uslovi

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je Oglas za prijem zahteva za slanje penzionera na rehabilitaciju za 2022. godinu.
PIO fond šalje penzionere besplatno u banje, evo koji su uslovi
Foto: Pixabay
Pravo na desetodnevnu besplatnu rehabilitaciju u banjama i lečilištima Srbije imaju korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, sa prebivalištem u Srbiji, čija je penzija do 30.978 dinara, i koji osim penzije nemaju druga lična primanja.
Na oglas mogu da se jave i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i koji primaju penziju iz inostranstva, preračunato po srednjem kursu NBS na dan 1. aprila 2022. godine, kada je evro imao vrednost 117,75 dinara, pod uslovom da zbir tih penzija iznosi do 30.978 dinara.
Uz prijavu je potrebno podneti penzijski ček; dokaz o visini penzije iz inostranstva, popunjenu prijavu sa izjavom na propisanom obrascu - gde želi da koristi rehabilitaciju, da osim penzije korisnik nema drugih ličnih primanja, da nije koristio rehabilitaciju u 2020. i 2021. godini i da ovlašćuje Fond PIO da u njegovo ime može da zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju.
 
Korisnik može da priloži i raspoloživu medicinsku dokumentaciju, ukoliko je poseduje.
 
Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, a mogu se podneti i u najbližoj organizacionoj jedinici Fonda, ukoliko penzioner u vreme podnošenja prijave boravi van svog mesta stanovanja.
 
Prijave na oglas podnose se od 5. aprila, zaključno sa 21. aprilom, a rang lista penzionera koji ispunjavaju uslove biće objavljena dvadeset prvog radnog dana od dana isteka oglasa.
 
Na rang listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana njenog objavljivanja na oglasnoj tabli, a komisija je dužna da u roku od pet radnih dana razmotri prigovore i utvrdi konačnu rang listu.
 
Oglas možete pronaći OVDE.
  • Stojan

    11.05.2023 23:07
    Jel ima hrana
    Jel ima hrana
  • Brano

    01.06.2022 12:12
    Ja evo već jedanaesti put podnosim zahtev ali nema šanse,neki već treći put idu po kojem to kriterijumu a rečeno je da nemogu konkurisati.Veliki pozdrav
  • Elena

    30.05.2022 18:36
    BRUKA I SRAMOTA
    Bruka i sramota.Komsija koji ima malu penziju nikada nista nije koristio,nikada ni na jedan izlet nije otisao,konkurisao je prvi put i naravno odbijen je.A RAZLOG ZA ODBIJANJE JE DA PRIMA DEVIZNU PENZIJU.KOJA PENZIJA COVEK NIKADA U ZIVOTU INOSTRANSTVO NIJE VIDEO.....DAJ BRE LJUDI KOGA ONI LAZU I FOLIRAJU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.