Više od 50 javnih ličnosti uputilo javni poziv opoziciji povodom izbornih rezultata

Više od 50 javnih ličnosti potpisalo je danas poziv predstavnicima opozicije da građanima saopšte sve "neregularnosti" koje su dokumentovali na biračkim mestima.
Više od 50 javnih ličnosti uputilo javni poziv opoziciji povodom izbornih rezultata
Foto: 021.rs
Oni traže i da ih obaveste o podnetim prigovorima i daljim planovima, uključujući i potencijalna protestna okupljanja.
 
"Podsećamo javnost da se deo političkih partija potpisivanjem Sporazuma za ogovornu Srbiju obavezao da će uspostaviti koordinaciju kontrole izbora kroz redovnu saradnju predstavnika potpisnika Sporazuma, koji su zaduženi za kontrolu izbora na nivou svojih organizacija", navodi se u saopštenju.
Potpisnici Sporazuma su se obavezali na zajedničko planiranje pokrivanja biračkih mesta članovima biračkih odbora, kao i na blagovremeno obaveštavanje drugih organizacija potpisnica sporazuma o eventualnim problemima tokom izbornog procesa, kao i da po okončanju izbornog procesa neće ulaziti u bilo kakvu saradnju, niti koaliciju sa partijama, udruženjima građana i pojedincima iz aktuelne vlasti ili bliskim aktuelnoj vlasti, podseća se.
"Očekujemo odgovorno ponašanje svih opozicionih političkih partija koje su učestvovale na izborima, očekujemo pravovremenu i adekvatnu reakciju, očekujemo da se u što kraćem roku građanima koji su glasali za opoziciju pojasni dvodnevna ćutnja", ističe se u saopštenju.
 
Potpisnici su Marko Oljača, Svetlana Bojković, Vesna Rakić Vodinelić, Dubravka Stojanović, Ljubomir Erić, Radoslav Milenković, Dragan Velikić, Aida Ćorović, Aleksandar Baucal, Tamara Džamonja Ignjatović, Zoran Radovanović, Vesna Pešić, Danica Popović, Zoran Erić, Bojana Novaković, Slobodan Cvejić, Marija Babović, Petar Janjatović, Aleksandra Glovacki, Dijana Milošević.
 
Poziv opoziciji potpisuju i Janko Baljak, Nedim Sejdinović, Mirjana Đurđević, Milena Dragićević Šešić, Miloš Đajić, Jelisaveta Tatić Čuturil, Bojana Nikitović, Goran Skrobonja, Milorad Roganović, Aleksandra Bosnić Đurić i Sonja Biserko.
  • @Ko su ovi?

    06.04.2022 07:53
    "...Po kom osnovu je Nedim Sejdinovic javna licnost? Sta je on ? Cime se bavi i da li ga iko preopoznaje na ulici?"

    Vojvođani ga prepoznaju i prate njegov rad.
    I to oni koji ne gledaju pink i happy, a posećuju zubara redovno.
    Vi ste greška.
  • Hm

    06.04.2022 07:23
    Odgovor za "Ko su ovi"
    U kakvom stanju je naše društvo zahvaljujući medijskom mraku i ne poznavanju kulturne scene mimo folk estrade i ostalih ljubimaca vlasti i dela cirkusa za opšte narodne mase. N. Sejdimović je novinar, esejista, pisac iz NS, kada bi malo opšte kulture poznavali, znali biste ko je.
  • Ops

    06.04.2022 06:40
    Sem par bivsih ofucanih glumaca,umetnika...ostalo iz nvo koji aktivno godinama trose pare i ispunjavaju zadtke stranih ambasada,lobistickih grupa,privatnih fondova kojima je cilj otimanje Kosova i Metohije,unistiti Srpski nacionalizm,oslabiti nasu ekonomiju,medijski i propagandno blatiti Srbiju...to je ekipa ameba sa spiska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija